Τεξανή μετρά τη ζωή της σε εκλείψεις - Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να τις δει από το 1998
Η ολική έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας θα είναι η 21η που θα προσθέσει στο ενεργητικό της η Λετίσια Φερέρ
ΗΠΑ: Μια Τεξανή έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο για να δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998 - Παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη».
Η Λετίσια Φερέρ είναι παθιασμένη με τις ηλιακές εκλείψεις. Η 63χρονη Τεξανή λέει πως έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να θαυμάσει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998 μέχρι σήμερα.
Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να δει κάθε ηλιακή έκλειψη από το 1998
Η ολική έκλειψη Ηλίου της Δευτέρας θα είναι η 21η που θα προσθέσει στο ενεργητικό της η Λετίσια Φερέρ, αλλά αυτήν τη φορά δεν έχει λόγο να μετακινηθεί. Το σπίτι της στην κομητεία του Ντάλας βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης, δηλαδή είναι σε μια από τις περιοχές όπου θα είναι ορατό το εντυπωσιακό φαινόμενο. Ωστόσο, σχεδιάζει να ταξιδέψει περίπου μια ώρα νοτιότερα για να απολαύσει λίγες ακόμη στιγμές στη σκιά της Σελήνης.
«Η ζωή μου μετριέται σε εκλείψεις», λέει η Φερέρ που παραδέχεται ότι είναι «εθισμένη» με την αίσθηση ότι γίνεται «ένα με το σύμπαν» για λίγες στιγμές. «Και φυσικά, ακολουθεί ο σχεδιασμός για την επόμενη έκλειψη», συμπληρώνει.
Η παθιασμένη Τεξανή βάζει στην άκρη χρήματα για τα ταξίδια και παίρνει άδεια από την εργασία της για να παρατηρήσει ηλιακές εκλείψεις.
«Βρέθηκα στην Ευρώπη για μία (έκλειψη). Έχω πάει στην Αφρική δύο φορές. Έχω πάει στην Αυστραλία τρεις φορές. Έχω πάει στην Ανταρκτική δύο φορές. Έχω πάει στην Ασία τρεις φορές, νομίζω συμπεριλαμβάνεται και η Ινδονησία. Α, και σε μερικούς ωκεανούς… Είχαμε βρεθεί στη μέση του Ατλαντικού και του Ειρηνικού», αφηγείται η 63χρονη.
Σκοπός της ζωή της να δει κάθε ολική έκλειψη Ηλίου
Το 2017, η Φερέρ διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών, αλλά καθυστέρησε τη θεραπεία για να παρατηρήσει μια ηλιακή έκλειψη εκείνη τη χρονιά.
Το 2010, έναν μήνα μετά τον θάνατο του πρώτου συζύγου της, είχε ταξιδέψει στη Νότια Αμερική. «Είδα τα όνειρά του να πεθαίνουν μαζί του. Δεν πρόκειται να αφήσω τα όνειρά μου να πεθάνουν», λέει.
Έναν χρόνο αργότερα, γνώρισε τον νυν σύζυγό της σε ιστότοπο γνωριμιών, όπου στο προφίλ της ξεκαθάριζε ότι είχε βάλει σκοπό της ζωή της να δει κάθε ολική έκλειψη Ηλίου.
Φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει ηλιακή έκλειψη για 50ή φορά προτού κλείσει για πάντα τα μάτια της. Για να το πετύχει αυτό, η Λετίσια Φερέρ έχει υπολογίσει ότι πρέπει να φθάσει σε ηλικία 103 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.