- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα 175 εκατ. δολάρια μειώθηκε η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ
15 Απριλίου συνεχίζεται η δίκη του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς
Τραμπ: 175 εκ. δολάρια η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει - 15 Απριλίου συνεχίζεται η δίκη του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς
Ο Ντόναλντ Τραμπ πέτυχε μια σημαντική νίκη, αφού αναστέλλεται η εφαρμογή της απόφασης με την οποία υποχρεωνόταν να καταβάλει πρόστιμο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων, εφόσον μέσα σε δέκα ημέρες καταθέσει μια μικρότερη εγγύηση, ύψους 175 εκατομμυρίων. Με τον τρόπο αυτό οι πολιτειακές αρχές της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα των ακινήτων.
Δικαστική ανάσα για τον Τραμπ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας
Η απόφαση που έλαβε σήμερα το πολιτειακό Εφετείο αμβλύνει την οξεία κρίση μετρητών για τον Τραμπ, ο οποίος υποστήριζε ότι θα αναγκαζόταν να «ξεπουλήσει» περιουσιακά στοιχεία του για να καταθέσει την αρχική εγγύηση.
Το πρόστιμο του είχε επιβληθεί όταν κρίθηκε ένοχος, μαζί με τους γιους του, Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ για οικονομική απάτη με στόχο την εξαπάτηση επενδυτών και δανειστών.
Ο ίδιος ανακοίνωσε αμέσως ότι «σέβεται την απόφαση του Εφετείου και θα καταθέσει τα 175 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ομόλογα ή μετοχές «ή σε ό,τι χρειάζεται», πολύ γρήγορα.
Νέα δικάσιμος για τις 15 Απριλίου
Παράλληλα ωστόσο, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να δώσει νέα αναβολή στη δίκη του Τραμπ για τα χρήματα που καταβλήθηκαν προκειμένου να εξαγοράσει, προεκλογικά, τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχαν εξωσυζυγική σχέση το 2006.
«Η κατηγορούσα αρχή ξεπέρασε κατά πολύ τις υποχρεώσεις της, είναι περίεργο που βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε μια νέα αναβολή», είπε στους δικηγόρους του Τραμπ ο δικαστής, αφού προηγουμένως όρισε νέα δικάσιμο για τις 15 Απριλίου προκειμένου να μελετήσουν οι δύο πλευρές τα χιλιάδες έγγραφα που τους παραδόθηκαν πρόσφατα.
Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα με την επιλογή των ενόρκων. Ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραποίησε έγγραφα της οικογενειακής επιχείρησης, της Trump Organization, για να αποκρύψει τα 130.000 δολάρια που καταβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 στην Ντάνιελς από τον πρώην δικηγόρο και έμπιστό του, τον Μάικλ Κόεν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.