- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εξοργισμένοι οι Άγγλοι με την Nike για την αλλαγή στην φανέλα της εθνικής
Δηλώσεις έκανε μέχρι και η πολιτική ηγεσία της χώρας
Η κίνηση της Nike να αλλάξει χρώματα στον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου στην φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Αγγλία με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ και τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να παίρνουν θέση.
Η Nike, η οποία είναι εξουσιοδοτημένη για τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων της Αγγλίας, αποκάλυψε το νέο της σχέδιο αυτή την εβδομάδα, το οποίο όπως είπε «αποτίει φόρο τιμής στην ομάδα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966».
Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε το νέο σχέδιο στηστολή της Αγγλίας, λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» που χρησιμοποιούνται διαφορετικά χρώματα. Η Nike χαρακτήρισε την αλλαγή μια «αναβάθμιση» που είχε σκοπό να «ενώσει και να εμπνεύσει», προσθέτοντας ότι η σχεδίαση «διαταράσσει την ιστορία με μια μοντέρνα αντίληψη του κλασικού».
Αντιδρούν οπαδοί, Στάρμερ και Σουνάκ
Οι οπαδοί κατακεραύνωσαν τον αμερικανικό αθλητικό κολοσσό για το γεγονός ότι άλλαξε τον παραδοσιακό κόκκινο σταυρό με έναν που χαρακτηρίζει το ναυτικό, το γαλάζιο και το μοβ στη φανέλα που κοστίζει έως και 125 λίρες.
Στη διάρκεια της μέρας πολλοί πολιτικοί έχουν αναφερθεί με κριτικό τρόπο εναντίον της αλλαγής στο εθνόσημο της εθνικής ομάδας μέσω δηλώσεων τους και με παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, όπως η υπουργός για τον τον Αθλητισμό και τα ΜΜΕ Λούσι Φρέιζερ.
Ο πρώην τερματοφύλακας της Αγγλίας με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική, Πίτερ Σίλτον, δήλωσε σήμερα: «Αυτό είναι λάθος σε κάθε επίπεδο. Είμαι εντελώς αντίθετος. Συμπεριλαμβανομένης της τιμής που θα χρεώσει η Nike. Δεν συμφωνώ με αυτό. Είναι woke. Αν πρόκειται να βάλεις τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου σε μια στολή, κάτι που προφανώς έκανε η Nike, τότε βάλ' τον με τα παραδοσιακά χρώματα».
«Λοιπόν, προφανώς, προτιμώ το πρωτότυπο», είπε ο Ρίσι Σούνακ στους δημοσιογράφους. «Η γενική άποψή μου είναι ότι όταν πρόκειται για τις εθνικές μας σημαίες, δεν πρέπει να μπλέκουμε μαζί τους, γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας, ταυτότητας, ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι».
Το θέμα ανακίνησε ο Κιρ Στάρμερ σε αποκλειστική του συνέντευξη στη «Sun όπου ζήτησε να καταργηθεί η νέα στολή της Αγγλίας για το Euro, μετά την απόφαση να αντικατασταθεί ο παραδοσιακός κόκκινος και άσπρος σταυρός του Αγίου Γεωργίου στη φανέλα των ποδοσφαιριστών με τον νέο πολύχρωμο στα χρώματα του μωβ.
Πηγή: AP, EΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Κράτη της Ευρώπης αναπτύσσουν δικές τους πλατφόρμες επικοινωνίας – Ανησυχία για ασφάλεια και εξάρτηση
Παρά την κατάρρευση της ποινικής δίωξης – Ο ηθοποιός οδηγείται σε αστική διαδικασία
Καθησυχάζει η Επιτροπή για τις αερομεταφορές, παρά την ανησυχία για τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.