Κοσμος

«Αυτό δεν θα το έκανε ποτέ η Μέγκαν», είπε ο Χάρι για το photoshop της Κέιτ

Πώς είχαν χειριστεί το δικό τους σκάνδαλο φωτομοντάζ ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγκαν και Χάρι σχολίασαν το photoshop της Κέιτ
Μέγκαν και Χάρι σχολίασαν το photoshop της Κέιτ © ΕΡΑ / SEM VAN DER WAL

Κέιτ Μίντλετον: «Αυτό δεν θα το έκανε η Μέγκαν» είπε ο Χάρι - Πώς Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ είχαν χειριστεί το σκάνδαλο φωτομοντάζ

Καθώς οι πιέσεις στο Παλάτι του Κένσινγκτον αυξάνονται μετά την παραδοχή της Κέιτ Μίντλετον ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία που μοιράστηκε για τη Γιορτή της Μητέρας πολλοί άνθρωποι κάλεσαν το Παλάτι να δώσει απλώς στη δημοσιότητα την αρχική φωτογραφία και να βάλει τέλος στις εικασίες.

Τουλάχιστον 4 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων -AFP, Associated Press, Getty Images και Reuters- απέσυραν από την υπηρεσία τους την πρώτη εκείνη επίσημη φωτογραφία της πριγκίπισσας περισσότερο από δύο μήνες από τότε που σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις της για να αντιμετωπίσει ένα μυστηριώδες πρόβλημα υγείας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsg49w87ogp)

Ωστόσο καθώς οι θεωρίες απειλούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, πολλοί πρότειναν ότι οι εικασίες θα μπορούσαν να εξαλειφθούν αν το Παλάτι του Κένσινγκτον έδινε στη δημοσιότητα την αρχική φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της, προτού αυτή υποστεί επεξεργασία.

«Η Μέγκαν δεν θα έκανε ποτέ αυτό το λάθος»

«Αυτό είναι ένα λάθος που δεν θα έκανε ποτέ η Μέγκαν», ανέφεραν πηγές κοντά στον κουνιάδο της, Χάρι, και τη σύζυγό του,Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με το Page Six.

«Αν ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ το ίδιο πρόβλημα, θα είχαν εκμηδενιστεί. Δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τα δύο ζευγάρια. Αυτό είναι ένα λάθος που δεν θα έκανε ποτέ η Μέγκαν… έχει καλό μάτι και τρομερή προσοχή στη λεπτομέρεια».

Οι παράξενες και αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας τροφοδοτήθηκαν από την φωτοσοπαρισμένη εικόνα της 42χρονης Κέιτ και των παιδιών της πρίγκιπα Γεώργιου, 10 ετών, πριγκίπισσας Σάρλοτ, 8 ετών, και πρίγκιπα Λούη, 5 ετών, αφού τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναγνώρισαν την αλλοίωση της φωτογραφίας.

Όταν Χάρι και Μέγκαν κατηγορήθηκαν για Photoshop 

Και οι έμπειροι βασιλικοί θαυμαστές μπορεί να θυμούνται ότι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ χειρίστηκαν το δικό τους «photoshop-gate», όταν κατηγορήθηκαν ότι άλλαξαν τη χριστουγεννιάτικη κάρτα του 2019 με τον πρίγκιπα Άρτσι.

Οι θαυμαστές πίστευαν ότι η αξιολάτρευτη φωτογραφία του ζευγαριού με τον μεγαλύτερο γιο τους μπορεί να είχε υποστεί επεξεργασία επειδή το πρόσωπο της Μέγκαν ήταν σε ευκρινή εστίαση, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.

Το στιγμιότυπο δείχνει τον Χάρι και τη Μέγκαν να χαμογελούν καθώς κάθονται στο έδαφος δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, ενώ ο Άρτσι, ο οποίος ήταν λίγο περισσότερο από έξι μηνών εκείνη τη στιγμή, είχε μία περίεργη έκφραση.

Αφού ο κόσμος εντόπισε ότι το πρόσωπο της Μέγκαν ήταν περισσότερο στο επίκεντρο από το πρόσωπο του Χάρι, παρά το γεγονός ότι και οι δύο βρίσκονταν στο φόντο του στιγμιότυπου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά από θεωρίες ότι το στιγμιότυπο είχε υποστεί επεξεργασία για να φέρει τη Δούκισσα πιο κοντά στο επίκεντρο.

«Δείτε το πρόσωπο της Μέγκαν, είναι φωτοσοπ. Το πρόσωπό της είναι ξεκάθαρο και όλα τα άλλα είναι θολά», ισχυρίστηκε κάποιος.

Ένας άλλος έγραψε στο X: «Αυτή είναι πιθανότατα η χειρότερη φωτογραφία με Photoshop που έχω δει ποτέ. Και πάλι με το ασπρόμαυρο».

Η κάρτα δεν κυκλοφόρησε επίσημα μέσω οποιουδήποτε επίσημου βασιλικού καναλιού και εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε έναν μη επαληθευμένο λογαριασμό X με την ονομασία The Queen's Commonwealth Trust.

Ωστόσο, παρά τις μαζικές εικασίες ότι το στιγμιότυπο μπορεί να έχει αλλοιωθεί, η φίλη της Μέγκαν, Janina Gavankar, η οποία ισχυρίζεται ότι τράβηξε τη φωτογραφία, μοιράστηκε το αρχικό frame στον λογαριασμό της στο Instagram - το οποίο φαινόταν να είναι ακριβώς η ίδια φωτογραφία με την μεταγενέστερη έκδοση που μοιράστηκε στον λογαριασμό X.

«Απολύτως δυστυχισμένη» η Κέιτ

Η βασιλική σχολιάστρια Jennie Bond, η οποία ασχολείται με τη βασιλική οικογένεια εδώ και πολλές δεκαετίες, δήλωσε στο GB News ότι είναι καιρός για τον κόσμο να «αφήσει ήσυχη» την πριγκίπισσα μετά το σκάνδαλο.

Είπε ότι η Κέιτ «πρέπει να αισθάνεται τώρα έντονη πίεση όποτε πρόκειται να εμφανιστεί δημόσια» μετά τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση που έκανε τον Ιανουάριο.

Παρά τις εκκλήσεις για τη δημοσίευση της αρχικής εικόνας, το Παλάτι του Κένσινγκτον επέμεινε ότι δεν θα επανεκδώσει την αμοντάριστη φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της.

Και η κ. Bond προειδοποίησε κατά του «εκφοβισμού της για να βγάλει όλες τις εικόνες», προσθέτοντας ότι η 42χρονη μητέρα τριών παιδιών θα αισθανόταν «απολύτως δυστυχισμένη».

Είπε ότι η Ημέρα της Μητέρας της Κέιτ «προφανώς καταστράφηκε από αυτή τη διαμάχη» και ότι «δεν έδειχνε τόσο ευτυχισμένη» όταν φωτογραφήθηκε χθες σε ένα αυτοκίνητο με τον Γουίλιαμ.

«Η πίεση έχει διπλασιαστεί και διπλασιαστεί. Νομίζω ότι βρίσκεται σε εύθραυστη ψυχική και σωματική κατάσταση. Και πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη» είπε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ