- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νιγηρία: Στη ζούγκλα αναζητά ο στρατός 300 μαθητές που απήχθησαν από συμμορία
4.500 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα απαγωγής στη χώρα από πέρσι
Ο στρατός της Νιγηρίας αναζητά στη ζούγκλα τους 300 μαθητές που απήχθησαν από ενόπλους στην Πολιτεία Καντούνα
Νιγηριανοί στρατιώτες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους ενόπλους που άρπαξαν σχεδόν 300 μαθητές ενός σχολείου από την Πολιτεία Καντούνα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας, την ώρα που οι αναστατωμένοι γονείς αναζητούν απαντήσεις για το πότε θα επανενωθούν με τα παιδιά τους.
Αισιόδοξος ο στρατός ότι σύντομα θα βρει τους μαθητές
Η πηγή είπε ότι η 1η Μεραρχία του στρατού, που εδρεύει στην Καντούνα, έχει αναλάβει επικεφαλής της επιχείρησης και «σύντομα θα έχει τους απαγωγείς στο στόχαστρό της». Οι στρατιώτες υποστηρίζονται από την τοπική αστυνομία, την υπηρεσία πληροφοριών και την πολεμική αεροπορία, καθώς και από την υπηρεσία επαγρύπνησης της Πολιτείας, μια ομάδα εθελοντών φρουρών που γνωρίζουν το ανάγλυφο της περιοχής.
«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η κυβέρνηση της Πολιτείας εργάζονται ακάματα για να διασφαλίσουν την ελευθερία όλων των απαχθέντων σπουδαστών και μαθητών. Κάνουμε πρόοδο», είπε ο Μουχάμαντ Σέχου Λαουάλ, ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Καντούνα, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Ο στρατός δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού των δηλώσεων αυτών.
Gunmen abduct 287 students in a brazen school attack in Nigeria, headteacher tells authorities, marking second mass abduction in the West African nation in less than a week https://t.co/Zu2WyfW7JV
— TRT World (@trtworld) March 7, 2024
Στη ζούγκλα αναζητά ο στρατός τους μαθητές
Η μαζική απαγωγή, η πρώτη από τον Ιούλιο του 2021, συγκλόνισε την ήσυχη πόλη Κουρίγκα, που απέχει 90 χλμ. από την Καντούνα, την πρωτεύουσα της ομώνυμης Πολιτείας. Οι γονείς αναμένουν ακόμη μια απάντηση από τις αρχές.
Ο Μπάλα Ιμπραχίμ, ο γιος του οποίου είναι μεταξύ των απαχθέντων, είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τις τοπικές αρχές για το πού μπορεί να βρίσκονται τα παιδιά. «Το μόνο που ξέρω μετά βεβαιότητας είναι ότι έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες και απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στα δάση Μπίρνιν-Γκουάρι και Ζαμφάρα. Οι στρατιώτες είναι στη ζούγκλα, αναζητώντας τους απαγωγείς», είπε.
Gunmen Kidnap Nearly 300 Students in Northwest Nigeria. 2 Days Later, Some Lose Hope of Finding Themhttps://t.co/1l0XRahRir
— The Japan News (@The_Japan_News) March 11, 2024
Συμμορίες απαγάγουν παιδιά ζητώντας λύτρα
Σε απαγωγές από σχολεία της Νιγηρίας επιδόθηκε πρώτη η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία άρπαξε περισσότερες από 200 μαθήτριες από ένα σχολείο του Τσίμποκ, στην Πολιτεία Μπόρνο, πριν από μια δεκαετία. Ορισμένα από τα κορίτσια δεν απελευθερώθηκαν ποτέ.
Την τακτική αυτή έχουν υιοθετήσει πλέον συμμορίες που ζητούν λύτρα και οι αρχές εμφανίζονται αδύναμες να τις αντιμετωπίσουν.
Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων SBM Intelligence που εδρεύει στο Λάγκος, 4.500 άνθρωποι έχουν απαχθεί στη Νιγηρία από τον περασμένο Μάιο.
Rashidat Hamza is in despair. All but one of her six children are among the nearly 300 students abducted from their school in Nigeria’s northwest, riddled with Islamic extremists and armed gangs.
— theGrio.com (@theGrio) March 11, 2024
Read More 👇🏿https://t.co/3pDZ9Qncsr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.