Κοσμος

Ελβετία: Πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν βρέθηκαν νεκροί

Προσπάθησαν να φτιάξουν σπηλιά στο χιόνι για να προστατευθούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελβετία: Πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν βρέθηκαν νεκροί
Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τους σορούς 5 από τους 6 σκιέρ που χάθηκαν στις Ελβετικές Άλπεις © ΕΡΑ / VALAIS CANTONAL POLICE

Ελβετία: Πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν βρέθηκαν νεκροί - Προσπάθησαν να φτιάξουν σπηλιά στο χιόνι για να προστατευθούν

Οι πέντε από τους έξι Ελβετούς σκιέρ που αγνοούνταν από το Σάββατο στις ελβετικές Άλπεις εντοπίστηκαν νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), η οποία συνεχίζει τις έρευνες για να βρεθεί και ο έκτος.

Switzerland searchers find bodies of five missing skiers

Οι άτυχοι σκιέρ ήταν όλοι Ελβετοί

Ενώ οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες είχαν περιπλέξει την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ομάδα μπόρεσε εντέλει να προχωρήσει και «βρήκε τα πτώματα των πέντε από τους έξι ανθρώπους που αγνοούνταν», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές είχαν δηλώσει ότι οι σκιέρ ήταν όλοι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας από 21 έως 58 ετών. Είχαν ξεκινήσει από το Zermatt, του διάσημου βουνού Matterhorn, προς την Arolla κατά μήκος των ελβετικών-ιταλικών συνόρων. Αλλά καθώς η ομάδα πέρασε μια υψηλή κορυφή, η περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής καταιγίδας που άφησε τους σκιέρ αποκλεισμένους σε υψόμετρο περίπου 3.500 μέτρων.

Ένα μέλος της ομάδας έστειλε σήμα κινδύνου στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης γύρω στις 17:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις Αρχές, αλλά τα ελικόπτερα και οι ομάδες διάσωσης δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν έγκαιρα, λόγω της σφοδρότητας της καταιγίδας.

Οι σκιέρ προσπάθησαν να φτιάξουν μια σπηλιά στο χιόνι

Οι πέντε σκιέρ που βρέθηκαν νεκροί στις ελβετικές Άλπεις προσπάθησαν να φτιάξουν μια σπηλιά στο χιόνι για να προστατευτούν από την καταιγίδα, αλλά πάγωσαν μέχρι θανάτου πριν φτάσει βοήθεια, δήλωσαν οι διασώστες.

Οι πέντε από τους έξι φέρονται να προέρχονται από την ίδια οικογένεια, ανέφερε η αστυνομία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την ταυτότητα των ατόμων που βρέθηκαν νεκροί.

Στις Άλπεις πνέουν ισχυροί άνεμοι εδώ και μερικές ημέρες, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις. «Οι εκδρομείς πάγωσαν μέχρι θανάτου στο μεγάλο υψόμετρο, αποπροσανατολισμένοι», είπε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τα σώματά τους βρέθηκαν διασκορπισμένα στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν πανικοβληθεί πριν χάσουν τις αισθήσεις τους.

Ελβετία: Πέντε από τους έξι σκιέρ που αγνοούνταν βρέθηκαν νεκροί
© ΕΡΑ/VALAIS CANTONAL POLICE

Παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε πριν 5 χρόνια με 7 νεκρούς

Η διαδρομή από το Zermatt προς την Arolla είναι μέρος της περίφημης «Haute Route» των 120 χιλιομέτρων από το Zermatt στο Chamonix.

Σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, σημειώθηκε τραγωδία όταν 14 μέλη από δύο ομάδες χιονοδρομικών περιηγήσεων αποπροσανατολίστηκαν εν μέσω σφοδρής καταιγίδας στις ύπουλες πλαγιές. Η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε διήρκεσε σχεδόν 21 εξαντλητικές ώρες, πριν φτάσει στις ομάδες που είχαν αποκλειστεί. Επτά άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με διάφορους βαθμούς τραυματισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ