- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
EE: Πώς θα στήσει τείχος»απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις
Το κόστος αυτής της «κυβερνοασπίδας» είχε υπολογισθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Επιτροπή σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ
ΕΕ: Εφοδιάζεται με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί από επιθέσεις πληροφορικής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εφοδιασθεί με μια «κυβερνοασπίδα» για να προστατευθεί καλύτερα από επιθέσεις πληροφορικής, ανακοίνωσαν σήμερα οι 27 χώρες μέλη.
ΕΕ: Στήνει δίκτυο κυβερνοκόμβων για τις κακόβουλες επιθέσεις
Η ΕΕ θα εφοδιασθεί με ένα σύστημα συναγερμού, το οποίο θα εκτείνεται στο σύνολο του εδάφους της, για να εντοπίζει καλύτερα ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες έχουν πολλαπλασιασθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Ο εντοπισμός των επιθέσεων αυτών θα ανατεθεί σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο έξι ή επτά «κυβερνοκόμβων», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Εξοπλισμένοι με υπερυπολογιστές και με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, θα λειτουργούν με βάση το μοντέλο του συστήματος δορυφόρων Galileo, είχε αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την παρουσίαση, πέρυσι, του προγράμματος γι' αυτή την «κυβερνοασπίδα».
Η ιδέα είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χρόνος εντοπισμού μιας επίθεσης πληροφορικής σε ευρωπαϊκές υποδομές (νοσοκομεία, ενεργειακά δίκτυα κλπ.) ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί καλύτερα.
Σήμερα περνούν κατά μέσο όρο 190 ημέρες από την αρχή της διάδοσης ενός κακόβουλου λογισμικού (malware) μέχρι τη στιγμή που αυτό εντοπίζεται, υπογράμμιζε τον περασμένο Απρίλιο η Κομισιόν.
Κυβερνοεπιθέσεις: Εφεδρεία από τρίτες χώρες
Η ΕΕ θα εφοδιασθεί επίσης με μια «κυβερνοεφεδρεία», αποτελούμενη από χιλιάδες δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών, σε εθελοντική βάση, για να υποστηρίξει την προσπάθεια άμυνας σε περίπτωση επίθεσης. Ένα κράτος μέλος, ένας θεσμός και μερικές τρίτες συνδεόμενες χώρες, όπως η Ελβετία ή η Σουηδία, θα μπορούν να προσφεύγουν σ' αυτή την «εφεδρεία» σε περίπτωση σημαντικής ή σε μεγάλη κλίμακα επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των 27.
Το κόστος αυτής της «κυβερνοασπίδας» είχε υπολογισθεί τον περασμένο Απρίλιο από την Επιτροπή σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα δύο τρίτα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ. Αυτά τα νέα μέτρα πρόκειται να υιοθετηθούν επισήμως από το Συμβούλιο της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.