Apple: «Καμπάνα» 1,8 δισ. ευρώ από την ΕE για το Spotify
Το τρίτο μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία του μπλοκ
Apple: Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ από την ΕE για το Spotify και άλλες υπηρεσίες streaming
Οι Βρυξέλλες επέβαλαν πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple για σκόπιμο περιορισμό του ανταγωνισμού από υπηρεσίες streaming μουσικής όπως το Spotify.
Η Margrethe Vestager, η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού του μπλοκ, δήλωσε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας παραβίαζε τους κανόνες της ΕΕ εδώ και μια δεκαετία «περιορίζοντας τους προγραμματιστές από το να ενημερώνουν τους καταναλωτές για εναλλακτικές, φθηνότερες μουσικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες εκτός του οικοσυστήματος της Apple».
Η Apple δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, γεγονός που σηματοδοτεί χρόνια νομικών αγώνων στα δικαστήρια της ΕΕ. Είπε επίσης ότι η Επιτροπή κατέληξε στην απόφασή της παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να «αποκαλύψει οποιαδήποτε αξιόπιστη απόδειξη για βλάβη των καταναλωτών».
Η έρευνα εναντίον της Apple ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καταγγελία του Spotify το 2019. Στην καταγγελία αναφερόταν ότι η Apple δημιουργεί ένα αντανταγωνιστικό περιβάλλον αποτυγχάνοντας να ενημερώσει τους χρήστες iPhone και iPad ότι υπάρχουν φθηνότερες, εναλλακτικές εφαρμογές ροής μουσικής διαθέσιμες εκτός του App Store.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone χρεώνει ένα τέλος 30% για όλες τις πωλήσεις μέσω του App Store, ένα κόστος που σύμφωνα με την επιτροπή είχε μετακυλιστεί στους καταναλωτές με τη μορφή υψηλότερων συνδρομητικών τελών.
Στο πλαίσιο της απόφασης της Δευτέρας, η επιτροπή απαγόρευσε επίσης στην Apple να εμποδίζει τις εφαρμογές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός του λογισμικού iOS.
Η Apple δεν είχε ποτέ στο παρελθόν τιμωρηθεί με πρόστιμο για αντιμονοπωλιακές παραβάσεις από τις Βρυξέλλες ενώ το ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ είναι το τρίτο μεγαλύτερο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην Google έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας για παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, αν και ο κολοσσός του διαδικτύου αμφισβητεί τις ποινές στο δικαστήριο.
Πηγή: Financial Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
«Πολύ καλές» οι συνομιλίες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος
Προκαταρκτική έκθεση διαψεύδει την έκρηξη – Σε λειτουργία οι κινητήρες κατά τη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
Δεσμεύσεις από ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Λούτνικ–Σέφτσοβιτς, ενώ η ΕΕ «παγώνει» την έγκριση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.