Κοσμος

Βρείτε τον Σολτς: Ο Γερμανός καγκελάριος ανακάλυψε τον σωσία του στις ΗΠΑ

H ομοιότητα που προκάλεσε αίσθηση και οι χιουμοριστικές αναρτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλαφ Σολτς: Οι selfies του Γερμανού καγκελάριου με τον γερουσιαστή Κρις Κουνς στις ΗΠΑ - Η εντυπωσιακή ομοιότητά τους προκάλεσε αίσθηση.
Ο Όλαφ Σολτς φωτογραφήθηκε με τον σωσία του, γερουσιαστή Κρις Κουνς στην Ουάσινγκτον © X/Chris Coons

Όλαφ Σολτς: Οι selfies του Γερμανού καγκελάριου με τον γερουσιαστή Κρις Κουνς στις ΗΠΑ - Η εντυπωσιακή ομοιότητά τους προκάλεσε αίσθηση.

Τι κοινό έχουν ένας Αμερικανός γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ και ο καγκελάριος της Γερμανίας; Αρκετά, όπως προκύπτει.

Ο Κρις Κουνς και ο Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη. Στη συνέχεια, έβγαλαν μια selfie μαζί και τη δημοσίευσαν στο διαδίκτυο διατυπώνοντας την ίδια ερώτηση.

"Wer ist wer?", αστειεύτηκε ο γερουσιαστής Κουνς: Στα γερμανικά, «ποιος είναι ποιος».  

Η ομοιότητά τους ήταν τόσο έκδηλη, ώστε φαντάζει δύσκολο να διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά.

Όλαφ Σολτς: Selfies και χιουμοριστικές αναρτήσεις με τον σωσία του

Όπως αναφέρει το BBC News, ο ηγέτης της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού της Γερμανίας που ανήλθε στην εξουσία το 2021, δε φημίζεται για την αίσθηση του χιούμορ του. Αλλά ο βετεράνος αριστερός πολιτικός δε δίστασε να συμμετάσχει στο αστείο.

«Χαίρομαι που βλέπω τον σωσία μου ξανά», έγραψε ο καγκελάριος Σολτς στο X σε μια νέα ανάρτηση της εικόνας.

Οι δυο τους δεν έχουν απλώς την ίδια σχετικά ηλικία (60 και 65) ή το ίδιο περίπου ύψος, αλλά μοιράζονται επίσης την αίσθηση επείγουσας ανάγκης στο ζήτημα της ενίσχυσης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Σολτς: Αναγκαία η υποστήριξη στην Ουκρανία

Ο κ. Σολτς έφτασε στην Ουάσιγκτον για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή για να ενθαρρύνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Κουνς και άλλους νομοθέτες την Πέμπτη για να τους στείλει το ίδιο μήνυμα.

Η επίσκεψη του κ. Σολτς πραγματοποιείται καθώς οι νομοθέτες στο Κογκρέσο προσπαθούν να βρουν πώς θα περάσουν πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία και το Ισραήλ εν μέσω αντίστασης από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Γερμανός ηγέτης έγραψε σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη Wall Street Journal: «Άλλοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν στενά για να δουν εάν αυτές οι διαιρέσεις μπορούν να αξιοποιηθούν».

«Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος πείθοντας τους πολίτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ότι μια ρωσική νίκη θα έκανε τον κόσμο πολύ πιο επικίνδυνο μέρος».

(Με πληροφορίες του BBC News)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ