Κοσμος

Τι προβλέπει για τις αμερικανικές εκλογές ο άνθρωπος «που πέφτει μέσα» από το 1984

Πώς λειτουργεί το σύστημα του Άλαν Λίχτμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι προβλέπει για τις αμερικανικές εκλογές ο άνθρωπος «που πέφτει μέσα» από το 1984

ΗΠΑ: Ο ιστορικός που προβλέπει σωστά κάθε εκλογική αναμέτρηση από το 1984

Ο Άλαν Λίχτμαν, εκλογικός αναλυτής και ιστορικός που έχει προβλέψει σωστά σχεδόν κάθε προεδρική κούρσα από το 1984 προχώρησε στην εκτίμηση του για τις αμερικανικές εκλογές του 2024. 

Τα «Κλειδιά για τον Λευκό Οίκο» του Λίχτμαν αποτελούνται από 13 ερωτήσεις σωστού ή λάθους που ο ίδιος πιστεύει ότι δημιουργούν μια ισχυρή ένδειξη για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής στην ψηφοφορία του Nοεμβρίου. Κάθε ερώτηση αφορά τους δύο μονομάχους υποψήφιους- αν είναι «σωστή», τους δίνεται ένα «κλειδί», ενώ αν είναι «λάθος», ο αντίπαλος παίρνει τον πόντο.

Εκλογές 2024: Προβάδισμα Μπάιντεν βλέπει ο Λίχτμαν

Μέχρι στιγμής, ο Μπάιντεν κατέχει πέντε από τα «κλειδιά», ενώ ο Τραμπ κατάφερε να κατακτήσει περίπου τρία, αποκάλυψε ο Λιχτμαν στο MarketWatch. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει ο Λιχτμαν, τα «κλειδιά» είναι τα εξής: εντολή κόμματος, αμφισβήτηση, κατεστημένο κόμμα, τρίτο κόμμα, βραχυπρόθεσμη οικονομία, μακροπρόθεσμη οικονομία, αλλαγή πολιτικής, κοινωνική αναταραχή, σκάνδαλο, εξωτερική/στρατιωτική αποτυχία, εξωτερική/στρατιωτική επιτυχία, χάρισμα του κατεστημένου και χάρισμα του διεκδικητή.

Το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος, του δίνει έναν αυτόματο πόντο, αυτόν του κλειδιού 3. Ενώ ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ πληρούσε τις προϋποθέσεις για να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο των προεδρικών εκλογών της Γιούτα, ο Μπάιντεν έλαβε άλλο ένα «κλειδί» επειδή δεν φαίνεται να έχει κάποια σημαντική πρόκληση από τρίτο κόμμα ή ανεξάρτητο φορέα στις προκριματικές εκλογές.

Στον Δημοκρατικό πρόεδρια δόθηκαν επίσης «κλειδιά» για το γεγονός ότι «η πραγματική κατά κεφαλήν οικονομική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της θητείας του είναι ίση ή υπερβαίνει τη μέση ανάπτυξη κατά τις δύο προηγούμενες θητείες», καθώς και για την εφαρμογή αλλαγών πολιτικής κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο Τραμπ, ωστόσο, εξασφάλισε το κλειδί νούμερο ένα, το οποίο χορηγείται σε όποιο πολιτικό κόμμα κατέχει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων - το οποίο πηγαίνει στους Ρεπουμπλικανούς.

Πηγή: FoxNews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ