Κοσμος

Τρανς άνδρας στην Ιταλία ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία ο Μάρκο θα είναι η βιολογική μητέρα του μωρού αλλά θα εγγραφεί νόμιμα ως πατέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία: Τρανς άνδρας ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος
Νοσοκομείο στην Ρώμη © EPA/GIUSEPPE LAMI

Ιταλία: Τρανς άνδρας σε διαδικασία φυλλομεταβάσης ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος

Ένας Ιταλός τρανς άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο φυλομετάβασης, ανακάλυψε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος.

Ο Μάρκο, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, είχε ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή για να αφαιρέσει το γυναικείο στήθος. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο άνδρας o οποίος ετοιμαζόταν να υποβληθεί σε υστερεκτομή, ανακάλυψε ότι κυοφορούσε.

Η Τζούλια Σενοφόντε, ενδοκρινολόγος από τη Ρώμη, δήλωσε στη La Repubblica – την εφημερίδα που αποκάλυψε την υπόθεση – ότι οι γιατροί έπρεπε να σταματήσουν αμέσως την χορήγηση της ορμονοθεραπείας.

Η γιατρός εξήγησε ότι τα υψηλά επίπεδα των ανδρικών και των γυναικείων ορμονών στο σώμα ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα στο έμβρυο. «Η ορμονοθεραπεία μπλοκάρει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, αλλά δεν είναι αντισυλληπτική. Το άτομο μπορεί να συνεχίσει να έχει ωορρηξία και, κατά συνέπεια, διατρέχει τον κίνδυνο εγκυμοσύνης», δήλωσε η ενδοκρινολόγος.

«Οι ειδικοί που επιβλέπουν αυτές τις φυλομεταβάσεις συνήθως συνιστούν αντισυλληπτικά χάπια που μπορούν να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ορμονοθεραπείας», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα.

Πρωτοφανής περίπτωση στα χρονικά 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται μια τέτοια περίπτωση στην Ιταλία.  «Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι καινούριο και δεν θα είναι εύκολο να το κατανοήσουμε», δήλωσε στη La Repubblica η Ματίλντ Βινιέρι, ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια και ειδικός στη δυσφορία φύλου στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο.

«Ωστόσο περιπτώσεις τρανσέξουαλ ανδρών που έχουν γεννήσει παιδιά, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πλέον αρκετές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία ο Μάρκο θα είναι η βιολογική μητέρα του μωρού αλλά θα εγγραφεί νόμιμα ως πατέρας. «Ναι, θα είναι ένα σοκ, στη χώρα μας οι ομόφυλες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν δικαιώματα, πόσο μάλλον ένα παιδί που γεννιέται σε μια τόσο ειδική κατάσταση. Ωστόσο, η περίπτωση του Μάρκο θα αναγκάσει την Ιταλία, πολύ πέρα από τα πολιτικά και νομικά όρια, να ασχοληθεί με αυτή τη νέα μορφή μητρότητας», δήλωσε η Βινιέρι.

Εν τω μεταξύ, η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τόνι Μπράντι, του προέδρου της Pro Vita e Famiglia – μιας συντηρητικής καθολικής οργάνωσης που διεξάγει εκστρατείες για τις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες». Δήλωσε στους Times ότι ελπίζει ότι η αιφνιδιαστική ανακάλυψη θα κάνει τον Μάρκο να αλλάξει γνώμη και να διακόψει τη διαδικασία φυλομετάβασης.

«Η θεωρία της ρευστότητας του φύλου, ανεξάρτητα από το βιολογικό φύλο, είναι απόλυτη τρέλα. Είναι ενάντια στην επιστήμη και ενάντια στη φύση», δήλωσε.

Πηγή: Daily Mail, LaRepubblica, ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ