Κοσμος

Με πρόστιμο 900 δολαρίων «τιμωρήθηκε» ο γιος του προέδρου της Σομαλίας για θανατηφόρο τροχαίο

Τουρκικό δικαστήριο του επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή και αφαίρεση άδειας οδήγησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με πρόστιμο 900 δολαρίων «τιμωρήθηκε» ο γιος του προέδρου της Σομαλίας για θανατηφόρο τροχαίο
Ο πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ © Instagram / Hassansmohamud

Με πρόστιμο $900 «τιμώρησε» τουρκικό δικαστήριο το γιο του προέδρου της Σομαλίας για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε το γιο του Σομαλού προέδρου για το θάνατο μοτοσυκλετιστή σε 2,5 χρόνια φυλακή, με την ποινή όμως να είναι εξαγοράσιμη. Ο Μοχάμεντ Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ, γιος του προέδρου Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ, κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας του υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών Γιουνούς Εμρέ Γκοσέρ, όταν το διπλωματικό όχημα που οδηγούσε χτύπησε το μηχανάκι του κούριερ στις 30 Νοεμβρίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkuky0u6prt)

Ένταλμα σύλληψης για τον Μοχάμεντ εκδόθηκε μετά το θάνατο του 38χρονου οδηγού του δικύκλου έξι ημέρες μετά, όμως ο Σομαλός προεδρικός γόνος είχε ήδη φύγει από τη χώρα από τις 2 Δεκεμβρίου. 

Ο Μοχάμεντ Χασάν Σεΐχ Μοχάμουντ δεν ήταν παρών στη δίκη, όμως φέρεται να επέστρεψε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα για να καταθέσει στις τουρκικές αρχές σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων DHA, που προσθέτει ότι στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού ανακλήθηκαν το ένταλμα σύλληψης και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Έφεση θα ασκήσει η οικογένεια του θύματος

Η ποινή φυλάκισης των 2,5 ετών που επιβλήθηκε στον υπαίτιο ήταν εξαγοράσιμη για 27.300 τουρκικές λίρες (περίπου $900), ενώ παράλληλα του αφαιρέθηκε για έξι μήνες η άδεια οδήγησης. Στην απολογία του, ο Μοχάμεντ ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο περί αμέλειας, αφού το δίκυκλο σταμάτησε ξαφνικά και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Εντούτοις, η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι ο Γκοσέρ, πατέρας 2 παιδιών, δεν παραβίασε κάποιο οδικό κανόνα και την κύρια ευθύνη φέρει ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πατέρας του άτυχου νέου θα ασκήσει έφεση σε αυτήν την προκλητική απόφαση, ενώ η οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαιωμάτων Ταχυμεταφορέων αναφέρει ότι «δεν μπορεί η ζωή ενός κούριερ μοτοσυκλετιστή να κοστίζει 27.000 λίρες όταν η άλλη πλευρά φέρει κυρίως την ευθύνη. Είναι αυτή δικαιοσύνη;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ