Κοσμος

Boeing: Καθηλωμένα τα αεροσκάφη της εταιρίας μετά από αποκόλληση πόρτας

Χαλαρά μπουλόνια εντοπίστηκαν σε πολλά 737 MAX

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boeing: Μετά την προσγείωση 737-800 στο Όρεγκον των ΗΠΑ, διαπιστώνεται πως λείπει εξωτερικό τμήμα της ατράκτου
© Unsplash (Αρχείου)

Boeing: Μετά την αποκόλληση πόρτας εντοπίστηκαν χαλαρά μπουλόνια σε αεροπλάνα της United. Καθηλωμένα τα αεροσκάφη της εταιρίας μετά από αποκόλληση πόρτας

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 μετά την αποκόλληση πόρτας σε αεροσκάφος της Alaska Airlines στις 5 Ιανουαρίου, λίγο μετά την απογείωσή του από ένα αεροδρόμιο στο Πόρτλαντ και την καθήλωση όλων των αεροπλάνων αυτού του τύπου στις ΗΠΑ από την FAA.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyaeeoi613mx)

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα προβλήματα για την αεροπορική εταιρεία Boeing και τα αεροσκάφη της 737 MAX 9 αφού για ακόμα μία φορά οι εταιρείες United Airlines, η Boeing αλλά και Alaska Airlines που είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές αυτού του τύπου ανακοίνωσαν ότι βρήκαν χαλαρά μπουλόνια κατά την επιθεώρηση του στόλου τους.

Η United Airlines που διαθέτει 37 αεροσκάφη αυτού του τύπου ανακοίνωσε ότι εκτός από το πρόβλημα με την εγκατάσταση της πόρτας διαπιστώθηκαν σε τουλάχιστον 10 αεροπλάνα και προβλήματα με τα μπουλόνια που δεν ήταν σωστά βιδωμένα. Μέχρι στιγμής οι ερευνητές δεν έχουν εντοπίσει τα μπουλόνια από την πόρτα που αποκολλήθηκε από το αεροσκάφος της Alaska Airlines. Απαντήσεις πιθανότατα θα δοθούν σύντομα καθώς η πόρτα εντοπίστηκε στον κήπο ενός δασκάλου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και θα εξεταστεί από τους επιθεωρητές.

Boeing: Μετά την αποκόλληση πόρτας εντοπίστηκαν χαλαρά μπουλόνια σε αεροπλάνα της United
© ΕΡΑ / SHAWN THEW

Σε αναζήτηση των αντικειμένων που έπεσαν από το αεροπλάνο

Εντύπωση προκαλεί ότι κατά τη διάρκεια αυτού του τρομακτικού περιστατικού της πτήσης της Alaska Airlines από τις ΗΠΑ προς τον Καναδά, ο αέρας από το κενό που δημιουργήθηκε στην κυριολεξία τραβούσε τα πάντα προς τα έξω και είναι ευτύχημα που όλοι οι επιβάτες ήταν δεμένοι στα καθίσματά τους. Στα αξιοπερίεργα είναι ότι μετά από μέρες ερευνών εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο που έπεσε από το αεροπλάνο στην αυλή ενός σπιτιού δίχως να σπάσει.

Ένας χρήστης του διαδικτύου αφηγήθηκε την Κυριακή στο Χ, το πρώην Twitter, ότι βρήκε στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον, ένα iPhone, η οθόνη του οποίου ήταν γεμάτη από σταγόνες και έδειχνε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αεροπορικής εταιρείας σχετικό με τις αποσκευές.

«Σε λειτουργία πτήσης, με την μπαταρία στο μισό», έγραψε ο Σίναθαν Μπέιτς στο Χ, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του που βρήκε ένα τηλέφωνο, το οποίο «”επέζησε” από μια πτώση από περίπου 5.000 μέτρα έχοντας παραμείνει άθικτο».

Σε μια φωτογραφία διακρίνεται η οθόνη που λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και το βύσμα του καλωδίου φόρτισης που έχει κοπεί.

«Σας ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε!» έγραψε σήμερα στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια των Μεταφορών Τζένιφερ Χόμντι, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα του περιστατικού. «Θα ήθελα πολύ να σας συναντήσω».

Υπό έλεγχο 171 αεροσκάφη 737 MAX 9

Συνολικά 171 αεροσκάφη 737 MAX 9 «ελέγχονται διεξοδικά σύμφωνα με τις λεπτομερείς οδηγίες που παρέχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) σε συνεννόηση με την Boeing. Τη Τρίτη η United Airlines ανέφερε ότι βρήκε χαλαρά μπουλόνια στις πόρτες των βουλωμάτων σε σχεδόν 10 αεροσκάφη 737 Max 9 κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων, σύμφωνα με μια πηγή, από πέντε που είχε αρχικά αναφέρει η κλαδική έκδοση The Air Current, και ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Νωρίτερα, οι ερευνητές δήλωσαν ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Alaska Airlines που έχασε το βύσμα της πόρτας του, είχε αναφέρει ότι η λυχνία αποτυχίας αυτόματης συμπίεσης άναψε στο ίδιο αεροσκάφος στις 7 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και στις 3 και 4 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ