- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μέγας χορηγός» του Τραμπ η Κίνα κατά την διάρκεια της προεδρίας του
Η έρευνα βασίζεται σε έγγραφα που ελήφθησαν από τη Mazars, την άλλοτε λογιστική εταιρεία του Τραμπ.
Τραμπ: Η Κίνα ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις του
Η Σαουδική Αραβία και η Κίνα ήταν μεταξύ 20 ξένων κυβερνήσεων που ξόδεψαν συνολικά τουλάχιστον 7,8 εκατ. δολάρια σε ακίνητα που ανήκαν στον Ντόναλντ Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου.
Η κυβέρνηση της Κίνας και οι κρατικές οντότητες της πλήρωσαν τουλάχιστον 5,5 εκατ. δολάρια σε εγκαταστάσεις που ανήκαν στον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και το Λας Βέγκας. Η Σαουδική Αραβία και η βασιλική οικογένειά της ξόδεψαν περισσότερα από 600.000 δολάρια.
Τα ευρήματα αποτελούν το αποκορύφωμα μιας πολυετούς έρευνας των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για το αν ο Τραμπ επωφελήθηκε προσωπικά από τη θητεία του στο δημόσιο αξίωμα. Ο πρώην πρόεδρος είναι σήμερα το ξεκάθαρο φαβορί στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές.
Η έκθεση των 156 σελίδων διαπίστωσε ότι μαζί με την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία, κρατικά συνδεδεμένες οντότητες από το Κονγκό, τη Μαλαισία, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο ξόδευαν χρήματα σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα του Τραμπ. Η έρευνα βασίζεται σε έγγραφα που ελήφθησαν από τη Mazars, την πρώην λογιστική εταιρεία του Τραμπ.
Οι δαπάνες το 2017 και το 2018 σημειώθηκαν καθώς ο Τραμπ ξεκίνησε και στη συνέχεια αποκλιμάκωσε έναν εμπορικό πόλεμο κατά του Πεκίνου, πριν χτυπήσει ξανά την Κίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.
Συνέπεσε επίσης με την υπογραφή από τον Τραμπ μιας συμφωνίας για όπλα ύψους 110 δισ. δολαρίων με τη σαουδαραβική κυβέρνηση και την επακόλουθη δολοφονία και τον διαμελισμό του Τζαμάλ Κασόγκι, ενός Σαουδάραβα αντιφρονούντα και αρθρογράφου της Washington Post, σε μια επιχείρηση που η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι εγκρίθηκε από τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Πηγή: Financial Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Παράλληλα, ένα διαφορετικό μοντέλο πατρότητας φαίνεται να αναδύεται στα social media
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.