Κοσμος

Γεννήθηκε γιγαντιαίο βρέφος 7 κιλών στην Χιλή

Το μωρό νοσηλεύεται στην εντατική νεογνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xιλή: Γεννήθηκε βρέφος βάρους 7 κιλών
Στιγμιότυπο από την κλινική που νοσηλεύεται το βρέφος στην Χιλή © ΝST/Screenshot/Υοutube

Xιλή: Καταγράφηκε νεογνό 7 κιλών 

Μια οικογένεια από τη Χιλή καλωσόρισε την Πέμπτη (28/12) ένα αγοράκι βάρους 7,105 κιλών εν μέσω ανάμεικτων συναισθημάτων, καθώς το βρέφος και η μητέρα νοσηλεύονται στην εντατική.

Σύμφωνα με τη γυναικολόγο Μάρσια Βενέγκας, αυτό θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο μωρό που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, ξεπερνώντας ένα άλλο νεογέννητο που ζύγιζε πάνω από έξι κιλά.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβαίνει ένας τοκετός και το νεογέννητο να ζυγίζει πάνω από επτά κιλά. Στην πραγματικότητα, δεν έχει συμβεί ποτέ στη Χιλή. Το βαρύτερο νεογέννητο που έχει καταγραφεί ποτέ ζύγιζε 6,7 κιλά. Αυτά τα νεογέννητα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογλυκαιμίας, δηλαδή χαμηλού σακχάρου στο αίμα, ίκτερου, δηλαδή αυξημένης χολερυθρίνης στο αίμα τους, και πολυκυτταραιμίας (αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων)», ανέφερε η γιατρός.

Το μωρό γεννήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο στο Κουρανιλάχουε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Κονσεπσιόν λόγω επιπλοκών στην υγεία του. 

Ο Λουίς Κοντρέρας ο πατέρας του μωρού, δήλωσε: «Είμαι λυπημένος γιατί δεν πίστευα ότι το παιδί μου θα βρισκόταν σε μια τόσο περίπλοκη κατάσταση».

Πηγή: Reuters

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ