- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΗΕ: Καταδίκασε τη Ρωσία για το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως στον απόηχο των επιθέσεων
ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε εκτάκτως στον απόηχο των ρωσικών επιθέσεων
Η Ρωσία επικρίθηκε έντονα για το μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε το προηγούμενο 24ωρο με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν κατά το σφοδρότερο κύμα επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η Πολωνία ανέφερε ότι ένας ρωσικός πύραυλος παραβίασε τον εναέριο χώρο της προτού κατευθυνθεί προς τον στόχο του στην Ουκρανία.
«Με τραγικό τρόπο, το 2023 τελειώνει όπως ξεκίνησε: με καταστροφική βία εναντίον του λαού της Ουκρανίας», τόνισε ο βοηθός γγ του ΟΗΕ Χάλεντ Χιαρί κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις πρόσφατες επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία. «Για ακόμη μια φορά, οι Ουκρανοί υποχρεώνονται να περάσουν τις γιορτές αναζητώντας καταφύγιο, απομακρύνοντας ερείπια και ενταφιάζοντας νεκρούς, εν μέσω παγετού», συμπλήρωσε.
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν τις ρωσικές επιθέσεις
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας – καταδίκασαν τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.
I condemn in the strongest terms the overnight large-scale missile & drone attack by Russia on Ukrainian cities & towns across the country.
— António Guterres (@antonioguterres) December 29, 2023
Attacks against civilians & civilian infrastructure violate international humanitarian law, are unacceptable & must end immediately. pic.twitter.com/bExO0Rti9H
Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Κέλι υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέλεξε, «αντί για την ειρήνη», να εξαπολύσει «μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός άλλου κράτους-μέλους του ΟΗΕ» μεσούσης της εορταστικής περιόδου και λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη Τζενγκ Σουανγκ απέφυγε να καταδικάσει τις ρωσικές επιθέσεις, ζητώντας «πολιτική λύση» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
Στη μακροσκελή τοποθέτησή του, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις αποκλειστικά εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας, κατηγορώντας την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα για τους θανάτους αμάχων.
Η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ τόνισε ότι για την τραγωδία στην Ουκρανία ευθύνεται εξ ολοκλήρου η Ρωσία. «Τα υπόλοιπα είναι χείμαρρος ψεύδους και παραπληροφόρησης», απάντησε η Γούντγουορντ στον ρώσο ομόλογό της.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδικάζει τις επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ. «Οι επιθέσεις κατά αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.