Ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για τις 29/12 η δίκη των Μπελέρη- Κοκαβέση
Η υπεράσπιση ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση δύο εκ των δικαστών του τριμελούς σώματος
Mπελέρης: Ξεκίνησε σήμερα και διεκόπη για τις 29/12 η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας
Με την παρουσία στην αίθουσα ξένων διπλωματών , μεταξύ αυτών και η πρέσβης της Ελλάδας, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στα Τίρανα η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κατηγορούνται από τις αλβανικές αρχές για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές.
Η διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς, χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, αμφισβητήσεις στοιχείων της κατηγορούσας αρχής από τους συνηγόρους υπεράσπισης και τελικά η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 29 Δεκεμβρίου.
Με την έναρξη κλήθηκε να καταθέσει ο Κοκαβέσης που όμως απουσίαζε στην Αθήνα για λόγους υγείας όπως προέκυψε και από σχετικά έγγραφα της υπεράσπισης.
Οι δικηγόροι του παρουσίασαν επίσημο έγγραφο ότι βρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας και παράλληλα κατέθεσαν έγγραφη δήλωσή του ότι αρνείται να καταθέσει επικαλούμενος, μεροληψία του δικαστηρίου, όπως είχε πράξει και ο Μπελέρης. Η κατηγορούσα αρχή ανέγνωσε τότε τις καταθέσεις του Κοκαβέση κατά την ανάκριση στην αστυνομία, στις οποίες αρνείται, όπως και ο Μπελέρης, τις κατηγορίες.
Στο σημείο αυτό η υπεράσπιση, ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση δύο εκ των δικαστών του τριμελούς σώματος για μονόπλευρη στάση στη δίκη, αίτημα που ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από άλλο δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο αίτημα εξαίρεσης των ίδιων δικαστών είχε απορριφθεί.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση από την εισαγγελία στοιχείων του κατηγορητηρίου που αφορούσε κυρίως απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και οπτικοακουστικό υλικό, διαδικασία που προκάλεσε αντίδραση της υπεράσπισης η οποία κατηγόρησε την εισαγγελία για παράνομες ενέργειες, αποσπασματικότητα και επίκληση στοιχείων που δεν έχουν σχέση με το κατηγορητήριο. Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός της εισαγγελικής αρχής ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανοίξει για να ελέγξει το κινητό τηλέφωνο του Φρέντυ Μπελέρη.
Η δίκη διακόπηκε αργά το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 29 Δεκεμβρίου, 11 π.μ. τοπική ώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.