Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου - Πούτιν με αιχμές από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό
'Εκανε λόγο για επικίνδυνη συνεργασίας Ρωσίας - Ιράν
Νετανιάχου: Επικοινώνησε με Πούτιν - 'Εκανε λόγο για επικίνδυνη συνεργασίας Ρωσίας - Ιράν
Η Ρωσία υποστήριξε μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μία ειρήνευση στη Γάζα, κατά της οποίας άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή.
Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.
Η απάντηση της Ρωσίας
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την ανακούφιση του πόνου των αμάχων και την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναβεβαίωσε την κατ' αρχήν θέση της απόρριψης και καταδίκης της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
«Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά σημαντικό η αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών να μην οδηγεί σε τόσο σοβαρές συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό».
Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί
O «δίκαιος πόλεμος» που διεξάγει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρετίζοντας «τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου την επομένη του αμερικανικού βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.
«Συνεπώς, το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο για την εξάλειψη της Χαμάς», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
«Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί
Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.
«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.