- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εβραϊκές ομάδες συνενώνονται για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα της Χαμάς
Οι ομάδες αυτές συνεργάζονται με δικομματικούς πολιτικούς φορείς και εταιρείες δημοσίων υποθέσεων
10 / 7 Project: Η πρωτοβουλία δημιουργίας ομάδων Εβραίων στην Αμερική για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας της Χαμάς
Οι πιο ισχυρές εβραϊκές ομάδες συμφερόντων στις ΗΠΑ πήρα την πρωτοβουλία για το 10/7 Project, μια δικομματική προσπάθεια εναντίον της παραπληροφόρησης γύρω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, είναι η σημαντικότερη κίνηση του εβραϊκού λόμπι στην πρόσφατη μνήμη.
«Το να συνεργάζονται πέντε οργανώσεις με αυτόν τον τρόπο είναι πρωτοφανές και δείχνει πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή για το κράτος του Ισραήλ και για την καταπολέμηση του εβραϊκού μίσους στην Αμερική και τον κόσμο», δήλωσε ο Josh Isay, εκτελεστικός διευθυντής του έργου 10/7. Στο 10/7 Project συμμετέχουν η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), οι Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής (JFNA), η Anti-Defamation League (ADL), η Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων των Αμερικανών Ισραηλινών (AIPAC) και η Διάσκεψη των Προέδρων των σημαντικότερων αμερικανο-εβραϊκών θεσμών.
Αυτές οι πέντε ομάδες θα χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία μιας κεντρικής επιχείρησης επικοινωνίας που θα παρέχει στις αίθουσες σύνταξης και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πληροφορίες βασισμένες σε γεγονότα για τον πόλεμο. Θα συμμετάσχει επίσης σε προσπάθειες ταχείας αντίδρασης για να διασφαλίσει ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης είναι ακριβής και δίκαιη σε πραγματικό χρόνο. Η ομάδα θα κυκλοφορήσει το «10/7 Project Daybook», ένα ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο που θα επισημαίνει θέματα της ημέρας τα οποία ίσως αγνοούνται ή υποβαθμίζονται στα κύρια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σχεδιάζει παραλλήλως να αποκτήσει παραρτήματα και να συνεργαστεί με διασημότητες και άλλα αναγνωρίσιμα άτομα για να κάνει πιο ηχηρό το μήνυμά της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ομάδα σχεδιάζει να εγκαλέσει συγκεκριμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ρεπόρτερ για κάλυψη που θεωρεί ανακριβή και μεροληπτική.
Οι ισραηλινές ομάδες πιστεύουν ότι η Χαμάς διαθέτει πειστική προπαγανδιστική μηχανή η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον αυξανόμενο αντισημιτισμό στην Αμερική και τον κόσμο», είπε ο Josh Isay. Στο μεταξύ, οι εβραϊκές ομάδες συνεργάζονται με δικομματικούς πολιτικούς φορείς και εταιρείες δημοσίων υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συνίδρυσε ο πρώην εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, Philippe Reines. Όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν αποδεχτεί ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών δείχνουν περισσότερη συμπάθεια στους Παλαιστινίους παρά στους Ισραηλινούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Η μάχη για τον ορυκτό πλούτο της Αρκτικής συνεχίζεται
«Υπάρχουν όρια, δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις», το μήνυμα της πρωθυπουργού
Άγνωστο τι θα κάνει μετά την παραίτησή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.