Κοσμος

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Κοντά στην Κωνσταντινούπολη το επίκεντρο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η λύση από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας (4.12) © Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Σεισμός τώρα στην Τουρκία: Ισχυρή δόνηση κοντά στην Κωνσταντινούπολη - Το εστιακό βάθος και το επίκεντρο

Ισχυρός σεισμός καταγράφηκε πριν από λίγα λεπτά στην Τουρκία. Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. βόρειο-βορειοανατολικά της πόλης Μουδανιά, και 27 χλμ. βορειοδυτικά της Προύσας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χλμ.

Η λύση από το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Σεισμός τώρα στην Τουρκία - Ποιο το μέγεθος και το επίκεντρο © Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

«Στον σεισμό που σημειώθηκε με μέγεθος 5,1 βαθμών στα ανοικτά των ακτών του Γκεμλίκ στη θάλασσα του Μαρμαρά και έγινε αισθητός στις γειτονικές επαρχίες, όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας, ιδίως η AFAD, στάλθηκαν στην περιοχή για επιτόπιες έρευνες. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό περαστικά. Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά.

Σεισμός στην Τουρκία - Εκτίμηση Λέκκα

«Όταν θα ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κωνσταντινούπολης θα δούμε τα χαρακτηριστικά για να δούμε εάν θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας

«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι», είπε ο κ. Λέκκας. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxfee39jwsh5)

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της νομαρχίας δεν δέχτηκαν κάποια αναφορά για ζημιές. «Υπάρχει μια άλλη ζώνη ρήγματος που διέρχεται από το Γκέμλικ (Κίος), νότια της λίμνης της Νίκαιας. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλους σεισμούς» ανέφερε στο CNN Turk o σεισμολόγος Σουκρού Έρσοϊ και τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σεισμός αυτός είναι προάγγελος ενός μεγαλύτερου που θα ακολουθήσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ