- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Απεργία πείνας ξεκίνησε η Σίνθια Νίξον - Ζητά κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Διαμαρτυρήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο η πρωταγωνίστρια του Sex and the City
Σίνθια Νίξον: Απεργία πείνας με αίτημα τη μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα - Πώς σχολιάζει τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς η ηθοποιός του Sex and the City.
Απεργία πείνας ξεκίνησε η Σίνθια Νίξον. Η πρωταγωνίστρια του Sex and the City βρέθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο μαζί με άλλους ακτιβιστές, προκειμένου να απαιτήσουν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να ζητήσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Η δράση των ακτιβιστών για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μεταξύ των οποίων η Σίνθια Νίξον και πολιτικοί από 5 Πολιτείες των ΗΠΑ, ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με διαμαρτυρία έξω από τον Λευκό Οίκο.
Η δημοφιλής ηθοποιός, σύμφωνα με τη σελίδα Times of Israel, λέει ότι η διαμαρτυρία εναντιώνεται στον υψηλό αριθμό των νεκρών στη Γάζα από τα ισραηλινά χτυπήματα, ο οποίος υπερβαίνει τον αριθμό των αμάχων κατά τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και ισχυρίζεται ότι η Γάζα βρίσκεται στα πρόθυρα της πείνας.
Sex And The City actress Cynthia Nixon in hunger strike protest demanding permanent Gaza ceasefire.https://t.co/Hsqal51e7W pic.twitter.com/6WFBsqrB8u
— Sky News (@SkyNews) November 28, 2023
«Είμαστε εδώ ως απεργοί πείνας, για να δείξουμε στον Μπάιντεν το είδος της στέρησης που συμβαίνει στη Γάζα και το πώς μπορεί ο ίδιος να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Όπως σημειώνει το Μέσο, η ομάδα των ακτιβιστών διαδηλώνει παρά την τρέχουσα προσωρινή εκεχειρία στην περιοχή, η οποία επέτρεψε την απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατούσε η Χαμάς και την αυξημένη ροή βοήθειας στη Γάζα.
“We have 15,000 civilians killed in 7 wks, 70% whom our children & women. That’s more civilians than were killed in 20 yrs of war in Afghanistan”@CynthiaNixon joins hunger strike of activists at White House to demand ceasefire #FreePalestine pic.twitter.com/1btB1kVT3L
— #StopCopCity (@ChuckModi1) November 27, 2023
Σίνθια Νίξον: Επιζώντες του Ολοκαυτώματος οι πρόγονοί της
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η Σίνθια Νίξον δήλωσε στο πλήθος ότι τα δύο παιδιά της είναι Εβραίοι και οι παππούδες τους είναι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.
«Ο γιος μου ζήτησε να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε φωνή έχω για να βεβαιώσω όσο πιο δυνατά γίνεται ότι ποτέ ξανά σημαίνει ποτέ ξανά για όλους. Σε επτά εβδομάδες το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους σε μια μικροσκοπική λωρίδα γης από όσους σκοτώθηκαν σε 20 χρόνια πολέμου σε ολόκληρη τη χώρα του Αφγανιστάν», σημείωσε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.
Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι πρόσφατη για τη Σίνθια Νίξον. Το 2018, η 57χρονη σήμερα ηθοποιός είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tώρα μάλλον θα πρέπει να ξαναπαντρευτούν
Τι γνωρίζουμε για το το παρασκήνιο της επιχείρησης
30.000 αρχεία κακοποίησης και έως 1.000 εμπλεκόμενοι
Στόχος, λένε, απευθείας πλήγμα της Κυπριακής Προεδρίας στην Ε.Ε.
Πάνω από 24 ώρες το μπλακάουτ στο διαδίκτυο
Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή για «κενά στις δικλίδες ασφαλείας»
Προβλήματα και στις σιδηροδρομικές μεταφορές από την καταιγίδα Γκορέτι
O γιος του Σάχη έφυγε λίγο πριν την επανάσταση του 1979
«Συγγνώμη» ζήτησε δακρυσμένη η σύζυγός του
Η υπόθεση του Νίκολα Ιβάλντο
Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Νικ Ράινερ από την υπόθεση
O μηχανισμός βασίστηκε σε περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν μετά το 1979
«Σε κανένα δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς»
Από την πλευρά του, ο Ανώτατος Ηγέτης της χώρας εμφανίστηκε προκλητικός
Οι παραλληλισμοί δεν είναι τυχαίοι
Είναι προϊόν ΑΙ; - Τι δείχνει η ανάλυση του προφίλ με την ονομασία «Emily Thompson»
Τι ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου
Το Olina είχε προηγουμένως αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα
Ιρανές γυναίκες σπάνε δύο ταμπού με μία πράξη διαμαρτυρίας
Τι δήλωσε για όσα συμβαίνουν παγκοσμίως
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.