Ποινή φυλάκισης στη μητέρα 6χρονου μαθητή που πυροβόλησε τη δασκάλα του
Περισσότερες πιέσεις για τιμωρία των γονιών
ΗΠΑ: Η απόφαση του δικαστηρίου και η καταδίκη μητέρας 6χρονου μαθητή που πυροβόλησε τη δασκάλα του
Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επιβλήθηκε στη μητέρα 6χρονου μαθητή που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά τη δασκάλα του σε σχολείο σε ανατολική πολιτεία των ΗΠΑ.
Ο γιος της είχε φέρει στις 6 Ιανουαρίου όπλο στο σχολείο του στην Βιρτζίνια και είχε πυροβολήσει την δασκάλα του, τραυματίζοντάς τη στο χέρι και το στήθος και νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες. Η 26χρονη μητέρα του μαθητή, η Ντέιζα Τέιλορ, στην οποία ανήκε το όπλο, κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και εννέα μηνών από δικαστήριο της περιφέρειας του Νιούπορτ Νιουζ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
ΗΠΑ: Η μητέρα ομολόγησε ότι απέκτησε παράνομα το όπλο
Τον Ιούνιο η Τέιλορ είχε ομολογήσει την ενοχή της για την απόκτηση παράνομα πυροβόλου όπλου και για ψευδή δήλωση στο κυβερνητικό έντυπο που ήταν υποχρεωμένη να συμπληρώσει για να αγοράσει το όπλο. Η Τέιλορ δήλωνε σε αυτό το έντυπο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο των όπλων, του καπνού και των εκρηκτικών (ATF), ότι δεν καταναλώνει παράνομες ναρκωτικές ουσίες, κάτι το οποίο ήταν ψευδές. Οι εισαγγελείς την κατηγορούν επίσης, σε διαδικασία που διεξάγεται σε πολιτειακό επίπεδο στην Βιρτζίνια, για σοβαρή αμέλεια απέναντι σε ανήλικο.
ΗΠΑ: Αυξάνονται οι πιέσεις για τιμωρία των γονιών
Έπειτα από αριθμό θανάσιμων περιστατικών με πυροβόλα όπλα, στα οποία εμπλέκονται παιδιά, αυξάνονται οι πιέσεις στις ΗΠΑ για την τιμωρία των γονιών που επιτρέπουν, συχνά από αμέλεια, την πρόσβαση στα όπλα αυτά. Την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας νεαρού από το Ιλινόι, στις ανατολικές ΗΠΑ, που κατηγορείται ότι σκότωσε 7 ανθρώπους το 2022 σε παρέλαση για την εθνική εορτή, παραδέχθηκε την ενοχή του για «απερίσκεπτη συμπεριφορά» επειδή βοήθησε τον γιο του, όταν αυτός ήταν 19 ετών, να αποκτήσει το όπλο που χρησιμοποίησε στο φονικό.
Οι γονείς ενός 15χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε 4 ανθρώπους σε λύκειο της κομητείας Όκλαντ, στο Μίσιγκαν, τον Νοέμβριο 2021 κατηγορήθηκαν ότι αγόρασαν όπλο στον γιο τους μολονότι γνώριζαν στοιχεία που επέτρεπαν να φανεί ότι αποτελούσε απειλή.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.