Ο Λουίς Ντίαζ της Λίβερπουλ εκλιπαρεί για την απελευθέρωση του πατέρα του - Απήχθη από Κολομβιανούς αντάρτες
Θύμα απαγωγής και η μητέρα του 26χρονου ποδοσφαιριστή
Θύμα απαγωγής έπεσε ο πατέρας του Λουίς Ντίαζ της Λίβερπουλ - Απήχθη από Κολομβιανούς αντάρτες
Ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίαζ, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πατέρας του που απήχθη στην Κολομβία το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από αντάρτες του ELN.
Ο Ντίαζ έκανε την έκκληση λίγες ώρες αφότου μπήκε ως αλλαγή και σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης κατά τη διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ εναντίον της Λούτον Τάουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Το ματς έληξε 1-1.
Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός υπεύθυνος για την απαγωγή του Λουίς Μανουέλ Ντίαζ
Σύμφωνα με το CNN, την περασμένη εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN), μιας κολομβιανής ανταρτικής ομάδας, αποκάλυψε ότι κρατούν αιχμάλωτο τον πατέρα του Ντίαζ, Λουίς Μανουέλ Ντίαζ και θα τον απελευθερώσουν «το συντομότερο δυνατό».
«Κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, η αγωνία μας μεγαλώνει. Η μητέρα μου, τα αδέρφια και οι αδερφές μου και εγώ είμαστε απελπισμένοι, ανήσυχοι και χωρίς λόγια για να περιγράψουμε αυτό που νιώθουμε», έγραψε ο Ντίαζ στο X, μετά τον αγώνα της Premier League.
«Αυτά τα βάσανα θα τελειώσουν μόνο όταν έχουμε τον πατέρα μου πίσω στο σπίτι. Παρακαλώ το ELN να τον απελευθερώσουν αμέσως, σεβόμενοι την ακεραιότητά του και να τερματίσουν αυτήν την οδυνηρή αναμονή το συντομότερο δυνατό. Στο όνομα της αγάπης και της συμπόνιας, σας ζητάμε να αναθεωρήσετε τις ενέργειές σας και να μας επιτρέψετε να τον ανακτήσουμε».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η μητέρα του Ντίαζ είχε πέσει και αυτή θύμα απαγωγής, αλλά ελευθερώθηκε αμέσως
Η μητέρα του Ντίαζ, Σιλένις Μαρουλάντα, απήχθη επίσης το Σάββατο από ένα βενζινάδικο στη γενέτειρα της οικογένειας Barrancas, που βρίσκεται στη βόρεια περιοχή La Guajira της Κολομβίας, αλλά αργότερα διασώθηκε.
Μια μεγάλη αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση αναζήτησης για τον πατέρα του Ντίαζ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ για την ώρα οι απαγωγείς δεν έχουν ζητήσει λύτρα.
«Libertad para papa» έγραφε η φανέλα του Ντίαζ
Ο 26χρονος επιθετικός ταξίδεψε πίσω στην Κολομβία μετά την απαγωγή των γονιών του και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του αγώνα της Λίβερπουλ με τη Λούτον.
Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο μετά την αλλαγή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ντίαζ έβαλε με κεφαλιά το γκολ της ισοφάρισης για την Λίβερπουλ μετά την σέντρα του Χάρβεϊ Έλιοτ.
Γιόρτασε αποτίοντας φόρο τιμής στον πατέρα του, σηκώνοντας την φανέλα του για να αποκαλύψει την φράση «Libertad para papa» - «Ελευθερία για τον μπαμπά».
Στη δήλωσή του στο X, ο Díaz πρόσθεσε: «Ζητώ από τον ELN την άμεση απελευθέρωση του πατέρα μου και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς που συμμετέχουν για την ελευθερία του».
Μετά τον αγώνα, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, είπε ότι το γκολ ήταν «υπέροχο», «συναισθηματικό» και «φανταστικό» για τον Ντίαζ, αλλά πρόσθεσε ότι «το πραγματικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί».
Και συνέχισε: «Νομίζω ότι τα σημάδια από την Κολομβία είναι μάλλον θετικά, αισιόδοξα, αλλά το μόνο πράγμα που όλοι θέλουμε να ακούσουμε, δεν έγινε ακόμα».
Meaningful action pic.twitter.com/3OLrGBbYMy
— Nong Hoang Hao (@hoanghao778) November 6, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ποντίφικας έχει επικρίνει ορισμένες από τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ
H προειδοποίηση του επικεφαλής της JP Morgan από το Νταβός
Το SEMAF υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι οι εργαζόμενοι του τομέα είχαν καταγγείλει «την κακή κατάσταση» του δικτύου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πολιτοφυλακής και της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
Mια εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στους Ρεπουμπλικανούς
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου
Ξυλοδαρμοί, πείνα και απόλυτη απομόνωση
Η κόντρα του CEO της αεροπορικής με τον μεγιστάνα ξεκίνησε με αφορμή το Wifi
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είναι σφοδρός επικριτής του προέδρου
Ανησυχία στο Κογκρέσο για στρατιωτική εμπλοκή στη Γροιλανδία – Ψηφίσματα, δασμοί και εσωκομματικές ρωγμές
Ο ΥΠΕΞ Δανίας προειδοποιεί ότι δασμοί και απειλές Τραμπ πλήττουν ΝΑΤΟ και παγκόσμια τάξη
Tην ώρα που οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται εμφανώς διστακτικοί
Οι αξίες και τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν πλέον αυτόματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την εμφάνιση του Γάλλου ομολόγου του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Kαθώς η ΜΚΟ οργάνωση HRANA αναφέρει ότι έχει επιβεβαιώσει 4.519 θανάτους
Η συμφωνία του 1951 και η παρουσία των ΗΠΑ στη Γροιλανδία
Ο Δούκας εμφανίστηκε για δεύτερη φορά στην ζωή του στο εδώλιο μάρτυρα
Στις Βρυξέλλες ο Γερμανός καγκελάριος για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ – Επιφυλάξεις Βερολίνου για το εγχείρημα Τραμπ
Καθώς επιχείρησε να δώσει στρατηγικό περίβλημα στις δηλώσεις του
Αιχμές του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου για την Ευρώπη προκάλεσαν ένταση και αιφνίδια αποχώρηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.