- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το 49% των Ισραηλινών επιθυμεί να καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
Μόλις το 29% συμφωνεί
Ισραήλ: 49% των Ισραηλινών επιθυμεί καθυστέρηση της επιχείρησης - Μόλις το 29% συμφωνεί
Σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί προτιμούν ο στρατός να περιμένει και να μην προχωρήσει σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μια σημαντική αλλαγή στη στάση της ισραηλινής κοινής γνώμης στο θέμα.
Το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να εξοντώσει τη Χαμάς μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό κίνημα στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο τμήμα της χώρας προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων. Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει συνεχώς τη Λωρίδα της Γάζας και έχει αυξήσει τις επιδρομές του με άρματα μάχης και πεζικό.
Στην ερώτηση αν το Ισραήλ θα πρέπει να κλιμακώσει αμέσως τις επιθέσεις του και να προχωρήσει σε ευρεία χερσαία επιχείρηση μέσα στη Γάζα το 29% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», ενώ το 49% εκτιμά ότι «θα ήταν καλύτερα να περιμένει» και το 22% είναι αναποφάσιστο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Maariv.
Η εφημερίδα επεσήμανε ότι τα στοιχεία αυτά διαφέρουν από αυτά προηγούμενης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στις 19 Οκτωβρίου και είχε βρει ότι το 65% των ερωτηθέντων στήριζε μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας.
«Από την ανάλυση των απαντήσεων προκύπτει ότι (οι απαντήσεις) δεν χωρίζονται με βάση το πολιτικό στρατόπεδο ή τη δημογραφία και ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξελίξεις στο θέμα των ομήρων, το οποίο βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας, έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε αυτή την αλλαγή (της κοινής γνώμης)», έγραψε η Maariv.
Η Χαμάς άφησε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ελεύθερους τέσσερις από τους ομήρους που κρατά στη Γάζα, ενώ χώρες της περιοχής μεσολαβούν για να πετύχουν την απελευθέρωση περισσότερων.
Το παλαιστινιακό κίνημα ανακοίνωσε ότι περίπου 50 όμηροι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα. Μία πρώην όμηρος δήλωσε ότι κρατούνταν μαζί με τουλάχιστον είκοσι άλλους σε υπόγεια σήραγγα της Χαμάς και σε ένα συγκρότημα υπόγειων καταφυγίων που βρίσκεται στο στόχαστρο των επιθέσεων του Ισραήλ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.