Κοσμος

Bobi: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου πέθανε στα 31 του

H ιστορία του κατοικίδιου που είχε μπει και στο Ρεκόρ Γκίνες

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bobi: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου πέθανε στα 31 του
Ο Bobi © Instagram / bobiportugal

Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου, ο Bobi, πέθανε σε ηλικία 31 ετών - Είχε μπει στη λίστα των Ρεκόρ Γκίνες

Ο Bobi, o γηραιότερος σκύλος του κόσμου, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, πέθανε στην ηλικία ρεκόρ των 31 χρόνων.

Ο Bobi ζούσε στην Πορτογαλία από τότε που γεννήθηκε. Ο Leonel Costa, το άτομο που τον φρόντιζε, είχε δηλώσει στο παρελθόν, σύμφωνα με το BBC, ότι ο αγαπημένος του σκύλος, ένας καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo (πορτογαλική ράτσα), είχε μια γεμάτη και πλούσια ζωή, σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος, χωρίς λουρί, κυκλοφορώντας πάντα ελεύθερος, τρώγοντας μόνο ανθρώπινο φαγητό και μονίμως περιτριγυρισμένος από κόσμο.

Γεννημένος στις 11 Μαΐου 1992, ο Bobi αναγνωρίστηκε τον Φεβρουάριο από τα Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο. Ο Bobi έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ένα αυστραλέζικο τσομπανόσκυλο, ο Bluey, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών το 1939.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bobi (@bobiportugal)

Ο Bobi έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ

Ο Bobi έζησε όλη του τη ζωή με τον Leonel Costa και την οικογένειά του στο αγροτικό χωριό Conqueiros στην Πορτογαλία. Κόντρα σε όλους, ο Bobi έσπασε κάθε ρεκόρ και έζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα, ενώ το προσδόκιμο ζωής των σκύλων που ανήκουν στην συγκεκριμένη ράτσα, είναι μεταξύ 12 και 14 χρόνων. Οπότε, ο Bobi έζησε περισσότερο από τα διπλάσια χρόνια.

Δυστυχώς όμως, λίγους μήνες πριν σπάσει κι άλλο ρεκόρ και γίνει 32 ετών, ο Bobi έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσε η κτηνίατρός του, η Karen Becker.

Η Dr Becker, επιβεβαίωσε το θάνατο του σκύλου το Σαββατοκύριακο, με μια ανάρτηση στο INSTAGRAM: «Χθες το βράδυ, το γλυκό μας αγόρι, κέρδισε τα φτερά του. Παρά το γεγονός ότι έζησε περισσότερο από κάθε σκύλο στην ιστορία, οι 11.478 μέρες του στη γη δεν ήταν ποτέ αρκετές, για όσους τον αγάπησαν. Όταν ρωτήσαμε τον Leonel ποια ήταν η συνταγή για την εξαιρετικά μεγάλη ζωή του Bobi, η απάντησή του ήταν: Καλή διατροφή, συνεχής επαφή με τη φύση, ελευθερία να ανακαλύψει το περιβάλλον του, συνεπής κτηνιατρική φροντίδα και αγάπη. Ο Bobi ξέρει ότι τον αγαπούν βαθιά. Καλό ταξίδι Bobi…έχεις διδάξει στον κόσμο όλα όσα έπρεπε να διδάξεις».

Αν και θανατώθηκαν κάποια απο τα αδέρφια του, ο Bobi την γλύτωσε

Ο Bobi έζησε όλη του τη ζωή με την οικογένεια Costa στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας, αφού γεννήθηκε με τρία αδέρφια σε ένα διπλανό κτίριο. Ο Leonel Costa, ο οποίος ήταν οκτώ ετών τότε, είπε ότι οι γονείς του είχαν πάρα πολλά ζώα και έπρεπε να θανατώσουν κάποια από τα κουτάβια, αλλά ο Bobi την γλύτωσε.

Ο Costa και τα αδέρφια του κράτησαν μυστική την ύπαρξη του σκύλου από τους γονείς τους, μέχρι που τελικά ανακαλύφθηκε και έγινε κανονικό μέλος της οικογένειας, η οποία τον τάιζε με το ίδιο φαγητό που τρώγανε και οι ίδιοι. 

Εκτός από ένα περιστατικό το 2018 όταν εισήχθη στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε ξαφνικά λόγω δυσκολίας στην αναπνοή, ο Costa είχε πει τον Φεβρουάριο ότι ο Bobi είχε μια ήρεμη ζωή χωρίς περιπέτειες και προβλήματα. Ωστόσο, πριν από το θάνατό του είχε αντιμετωπίσει προβλήματα στο περπάτημα και επιδείνωση της όρασης.

Ο Bobi δεν ήταν ο μόνος σκύλος που είχε ο Leonel Costa που έζησε μεγάλη ζωή. Η μητέρα του Bobi έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών, ενώ ένα άλλο από τα σκυλιά της οικογένειας πέθανε σε ηλικία 22 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ