Ο Γάλλος ΥΠΕΣ κάνει λόγο για ευρωπαϊκή αφέλεια απέναντι στον «περιρρέοντα τζιχαντισμό»
Ζητά τη διακοπή χρηματοδότησης ενώσεων που δεν ανταποκρίνονται στις αξίες της κοσμικής κοινωνίας
Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για ευρωπαϊκή αφέλεια απέναντι στον «περιρρέοντα τζιχαντισμό» - Οι δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν κατήγγειλε σήμερα από το Λουξεμβούργο μια «αφέλεια» εντός των ευρωπαϊκών θεσμών απέναντι σε έναν «περιρρέοντα τζιχαντισμό» που «επιτρέπει την ριζοσπαστικοποίηση» και τη «μετάβαση στην διάπραξη ενεργειών».
«Πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς αφέλεια ενάντια σε αυτό το οικοσύστημα, ενάντια σε αυτόν τον περιρρέοντα τζιχαντισμό», δήλωσε ο Νταρμανέν κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «υπάρχει ακόμη λίγη αφέλεια, στα θεσμικά όργανα ορισμένων χωρών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον τρόπο που επιδεικνύουμε την εξουσία μας (...) και γενικά στον αγώνα για αυτό το οποίο η Γαλλία αποκαλεί κοσμικό χαρακτήρα».
«Ενημέρωσα επανειλημμένως την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα χρηματοδοτούν ενώσεις και οργανώσεις σε γαλλικό εθνικό έδαφος, των οποίων διακόψαμε την χρηματοδότηση και τις οποίες διαλύσαμε», είπε.
Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν επειδή αυτές οι ενώσεις «δεν σεβάστηκαν την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, επειδή δεν σεβάστηκαν τη σεξουαλική ελευθερία ή τη θρησκευτική ελευθερία ή επειδή θεωρούσαν ότι η γαλλική ανεξιθρησκία είναι κάτι εχθρικό», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.
«Επανειλημμένως, χρειάστηκε να αφιερώσω πολλή πολιτική ενέργεια για να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αυτές τις ενώσεις στη Γαλλία».
Συνομιλίες στους κόλπους της ΕΕ για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας
Το Παρίσι διαμαρτυρήθηκε κυρίως το 2021 και το 2022 κατά της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Femyso, μια ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ενώσεων νεαρών μουσουλμάνων, εκτιμώντας ότι «δεν ανταποκρίνεται» στις «αξίες του κοσμικού χαρακτήρα» της Γαλλίας. Αυτή η ένωση επί του παρόντος δεν λαμβάνει πλέον κεφάλαια από την Επιτροπή, ανέφερε εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ.
«Πρόκειται για λίγες ενώσεις, δεν πρόκειται για εκατοντάδες δομές, αλλά αυτή η αφέλεια, θέλω να το πω, δυστυχώς, διατηρεί επίσης αυτό το αποσχιστικό οικοσύστημα που επιτρέπει την μετάβαση σε ενέργειες», εξήγησε ο Γάλλος υπουργός.
«Πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον όλων εκείνων που διατηρούν αυτή την ατμόσφαιρα. Υπάρχουν ριζοσπαστικοποιημένοι χώροι λατρείας, είναι αλήθεια, λίγοι σε αριθμό, αλλά υπάρχουν μερικοί, πρέπει να τους πολεμήσουμε. Υπάρχουν ενώσεις που ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών αξιών ( ...), πρέπει να τις πολεμήσουμε», επέμεινε.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών συναντήθηκαν σήμερα στο Λουξεμβούργο, λίγες μέρες μετά τις δύο επιθέσεις τζιχαντιστών που στοίχισαν τη ζωή ενός καθηγητή γαλλικών στο Αράς της βόρειας Γαλλίας και δύο Σουηδών στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί της Γαλλίας, της Σουηδίας, του Βελγίου και της Γερμανίας είχαν σήμερα συνομιλίες με θέμα τη συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.