- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής ο «Τραμπικός» Τζιμ Τζόρνταν
Προσωρινή λύση στο πρόσωπο του Πάτρικ ΜακΧένρι αναζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι
Τζιμ Τζόρτναν: Απέτυχε πάλι να γίνει πρόεδρος της Βουλής - Προσωρινή λύση στο πρόσωπο του Πάτρικ ΜακΧένρι αναζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν, ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, απέτυχε για δεύτερη φορά να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που βυθίζει σε ακόμη μεγαλύτερο τέλμα το Σώμα αυτό.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νωρίτερα στο Ισραήλ ότι θα του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον πόλεμο με τη Χαμάς. Όμως η Βουλή, χωρίς επικεφαλής εδώ και 16 ημέρες, έχει παραλύσει και δεν μπορεί να εγκρίνει κανέναν νόμο ούτε να ψηφίσει μέτρα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Δημοκρατικού προέδρου.
Ο Τζόρνταν χρειαζόταν 217 ψήφους για να εκλεγεί, όμως 22 Ρεπουμπλικάνοι και όλοι οι Δημοκρατικοί (212) βουλευτές τον καταψήφισαν. Συγκέντρωσε 199 ψήφους, μία λιγότερη από εκείνες που έλαβε την Τρίτη, στην πρώτη ψηφοφορία.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, αδυνατούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ο Τζόρνταν, που πρόσκειται στην υπερσυντηρητική πτέρυγα του κόμματος και στηρίζει τον Τραμπ είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα και δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της έδρας του προέδρου.
Το επικρατέστερο σενάριο
Το κόμμα εξετάζει διάφορες λύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο. Ένα από τα πιθανά σενάρια είναι να δοθούν προσωρινά πρόσθετες εξουσίες στον Πάτρικ ΜακΧένρι, τον βουλευτή που ασκεί χρέη προέδρου της Βουλής. Η μοναδική αρμοδιότητά του σήμερα είναι να οργανώσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του διαδόχου του Κέβιν Μακάρθι, του προέδρου που καθαιρέθηκε από μια χούφτα Ρεπουμπλικάνων συναδέλφων του στις αρχές του μήνα.
Μια άλλη πιθανότητα είναι η σύμπραξη μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων με το Δημοκρατικό κόμμα, το οποίο προς το παρόν παρακολουθεί ως θεατής τα τεκταινόμενα. Καλώντας τους Ρεπουμπλικάνους να βάλουν τέλος στον «εμφύλιο πόλεμο», ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Χακίμ Τζέφρις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας «υπερκομματικής συνεργασίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.