Κοσμος

Γερμανία: Σημαδεύουν τα σπίτια των Εβραίων με το Άστρο του Δαυίδ

«Αυτό ξυπνάει τις χειρότερες αναμνήσεις» τονίζει η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία: Σημαδεύουν τα σπίτια των Εβραίων με το Άστρο του Δαυίδ
Γερμανία: Σημαδεύουν τα σπίτια των Εβραίων με το Αστέρι του Δαυίδ © Tagesspiegel

Γερμανία: Σημαδεύουν τα σπίτια των Εβραίων με το Άστρο του Δαυίδ - «Αυτό ξυπνάει τις χειρότερες αναμνήσεις» τονίζει η ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο

Οι κάτοικοι στη περιοχή Prenzlauer Berg στο βορειοανατολικό Βερολίνο στη Γερμανία, διαπίστωσαν πως τα σπίτια των Εβραίων της περιοχής έχουν μαρκαριστεί με το Άστρο του Δαυίδ.

Στη Bild, μίλησε μια γυναίκα εβραϊκής καταγωγής που μένει σε αυτή τη περιοχή και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως δήλωσε: «Καθόμουν στο αυτοκίνητο με έναν φίλο χθες. Όταν φτάσαμε στο σπίτι είδα το αστέρι του Δαβίδ και έπαθα ένα τεράστιο σοκ». 

«Κάλεσα την Αστυνομία αλλά μου είπαν ότι δεν είχαν καμία δικαιοδοσία και ζήτησαν να γίνει ηλεκτρονική ειδοποίηση».

Η προειδοποίηση της Αστυνομίας

Τα άτομα από το αστυνομικό τμήμα που μίλησε, την διαβούλευσαν να σβήσει το σύμβολο έξω από το σπίτι της λέγοντάς της συγκεκριμένα: «Δεν ξέρετε τι δυνάμεις θα μπορούσε να προσελκύσει αυτό».

Για το ίδιο θέμα μίλησε και η εκπρόσωπος εβραϊκών οργανώσεων Γερμανίας Anna Staroselski, που δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) φωτογραφίες. «Από χθες, από ιδιωτικές κατοικίες στις οποίες ζουν Εβραίοι που σημαδεύτηκαν με τα αστέρια του Δαβίδ», όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Το μήνυμα της ισραηλινής πρεσβείας του Βερολίνου

Η ισραηλινή πρεσβεία έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Βερολίνο 2023: Τα σπίτια όπου ζουν Εβραίοι θα θα σημαδευτούν ξανά. Αυτό ξυπνάει τις χειρότερες αναμνήσεις, ειδικά στη Γερμανία και είναι αφόρητο. Οι αντισημίτες δεν κάνουν καμία διάκριση μεταξύ Ισραηλινών και Εβραίων της διασποράς. Θέλουν να μας καταστρέψουν όλους ανεξαιρέτως».

«Έρχεται την ώρα που οι εβραϊκές κοινότητες σε όλη τη Γερμανία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις κατά της χρήσης του kippah ή της ομιλίας της εβραϊκής γλώσσας δημοσίως, λόγω φόβων για αντισημιτικές επιθέσεις εν μέσω της βίαιης σύγκρουσης στο Ισραήλ μετά τις δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς».

Υπήρξαν ακόμη αναφορές πως εβραϊκές οικογένειες κράτησαν τα παιδιά τους μακριά από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς για λόγους ασφαλείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ