- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ:17 Βρετανοί σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά τις επιθέσεις - Όσα αναφέρει το BBC
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι μετέβη σήμερα στο Ισραήλ για να δείξει την αλληλεγγύη του προς τον ισραηλινό λαό μετά τις επιθέσεις της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο υπουργός Εξωτερικών έφθασε σήμερα στο Ισραήλ για να επιδείξει την ακλόνητη αλληλεγγύη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ισραηλινό λαό έπειτα από τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς. Θα συναντηθεί με επιζήσαντες των επιθέσεων και με ανώτερους ισραηλινούς ηγέτες για να τους εκφράσει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του».
Δεκαεπτά βρετανοί υπήκοοι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν ή αγνοούνται στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, μετέδωσε σήμερα το BBC επικαλούμενο επίσημη πηγή.
Προηγούμενη εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών ή αγνοούμενων ήταν «περισσότεροι από 10».
Πόλεμος Ισραήλ: Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών
Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 169 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες κατά της Χαμάς.
Αναφορικά με τους νεκρούς Βρετανούς, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των Ναθάνιελ Γιάνγκ και Μπέρναρντ Κάουαν.
Ο Γιάνγκ, ένας 20χρονος απόφοιτος του εβραϊκού σχολείου στο Βόρειο Λονδίνο (JFS School), υπηρετούσε στον στρατό στο Ισραήλ.
Η κηδεία του Γιάνγκ που πραγματοποιήθηκε στο εθνικό κοιμητήριο του Ισραήλ Όρος Χερτζλ διακόπηκε μετά τους δυνατούς ήχους που ακούστηκαν πάνω από την Ιερουσαλήμ.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν και άκουσαν τον μικρότερο αδελφό του Γιάνγκ, τον Έλιοτ, να εκφωνεί επικήδειο.
Αλλά όταν η αδελφή του ξεκίνησε να εκφωνεί τον δικό της επικήδειο, ακούστηκαν οι σειρήνες και οι παρευρισκόμενοι έπεσαν κάτω ή έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από δέντρα και ανάμεσα στα μνήματα.
Ο Μπέρναρντ Κάουαν μεγάλωσε στη Γλασκώβη προτού εγκατασταθεί στο Ισραήλ με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.
Η οικογένεια του Ντάνιελ Ντάρλινγκτον επίσης θεωρεί ότι ο άνθρωπός τους συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών.
Σύμφωνα με την αδελφή του, ο Ντάνιελ σκοτώθηκε μαζί με έναν φίλο του στο κιμπούτς Νιρ Οζ.
Ο Τζέικ Μάρλοου εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας στο φεστιβάλ μουσικής ρέιβ Supernova, όπου έκαναν επέλαση μέλη της Χαμάς και σκότωσαν 260 ανθρώπους.
Ο 26χρονος, επίσης πρώην μαθητής του εβραϊκού σχολείου στο Βόρειο Λονδίνο, φερόταν αγνοούμενος μετά την επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.