Κοσμος

«Είναι ζωντανή»: Η μητέρα της 22χρονης υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Γάζας

«Υπάρχουν αποδείξεις», λέει η οικογένεια της Shani Louk

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shani Louk θύμα των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ
Η Shani Louk θεωρούνταν νεκρή, ωστόσο, η μητέρα της υποστηρίζει πως έχει αποδείξεις ότι ζει © Youtube

Πόλεμος Ισραήλ - Shani Louk: Οι δηλώσεις της μητέρας της - Είναι ζωντανή η 22χρονη Γερμανίδα;

Η οικογένεια της Shani Louk υποστηρίζει ότι η 22χρονη Γερμανίδα είναι ζωντανή και δίνει κρίσιμη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από μαχητές της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ. Τις προηγούμενες ώρες, η 22χρονη θεωρούνταν νεκρή, καθώς σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζεται αναίσθητη σε καρότσα φορτηγού με σπασμένα τα άκρα της. 

Η μητέρα της, Ricarda φοβήθηκε ότι ήταν νεκρή αφού είδε το βίντεο που έδειχνε τη Shani αναίσθητη. Παρότι δεν φαίνεται το πρόσωπό της, η οικογένειά της μπόρεσε να την αναγνωρίσει από τα ράστα μαλλιά, αλλά και τα τατουάζ που φέρει στο σώμα της. Μιλώντας στη γερμανική Bild, η μητέρα της υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις ότι το παιδί της δεν έχει πεθάνει, αλλά βρίσκεται σε νοσοκομείο στη Γάζα με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Η κ. Louk ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση βοήθεια και γρήγορη δράση προκειμένου το παιδί της να κερδίσει τη μάχη, αλλά και ο πόλεμος να τερματιστεί χωρίς άλλα θύματα. 

Πώς ένα φεστιβάλ μουσικής κοντά στη Λωρίδα της Γάζας βάφτηκε με αίμα

Σε τόπο τραγωδίας μετατράπηκε ένα μουσικό φεστιβάλ στην έρημο του νότιου Ισραήλ, όπου ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν και έσπειραν τον τρόμο το Σάββατο.

Οι πληροφορίες παραμένουν προς το παρόν συγκεχυμένες, ωστόσο μαρτυρίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 250 νεκρούς και δεκάδες αιχμαλώτους από όλο τον κόσμο που βρίσκονταν στο φεστιβάλ rave μουσικής Supernova. Ο χώρος του φεστιβάλ βρισκόταν στην έρημο Νεγκέβ, κοντά στο Κιμπούτς Ρέιμ, όχι μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν ακούστηκε η σειρήνα για αεροπορική επίθεση. Σε βίντεο από τα social media, φαίνονται νέοι και νέες να διασκεδάζουν ανέμελα υπό τους ήχους εκκωφαντικής μουσικής, ενώ από πίσω τους φαίνονται μαύροι καπνοί.

«Έκλεισαν το ηλεκτρικό ρεύμα και ξαφνικά από το πουθενά μπήκαν μέσα οι μαχητές με πυροβολισμούς, ανοίγοντας πυρ προς κάθε κατεύθυνση. Πενήντα τρομοκράτες έφτασαν με βαν, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές», ανέφερε μάρτυρας στο ισραηλινό Channel 12.

Ακολούθησε το χάος: ο κόσμος προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, τρέχοντας στην άμμο και μπαίνοντας στα αυτοκίνητά τους για να φύγουν. Ωστόσο, τον χώρο είχαν περικυκλώσει τζιπ με ενόπλους, οι οποίοι πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση.  

Κρύβονταν στα δέντρα, υποκρίθηκαν ότι ήταν νεκροί

Πολλοί από τους νέους που βρίσκονταν στο φεστιβάλ κρύφτηκαν σε θάμνους, δέντρα και χωράφια, ενώ άλλοι υποκρίθηκαν ότι ήταν νεκροί, όπως η Έσθερ Μπορότσοφ.

Η νεαρή δήλωσε στο Reuters ότι ένας νέος προσπάθησε να τη βοηθήσει σταματώντας το αμάξι του. Ωστόσο, κάποιος τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Η Έσθερ έπεσε στο έδαφος και έκανε ότι ήταν νεκρή: «Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Ήρθαν στρατιώτες [του Ισραήλ] και μας πήραν από τους θάμνους».

«Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν τριγύρω μου. Έκανα ησυχία, δεν έκλαψα, δεν έκανα τίποτα», είπε μια άλλη μάρτυρας, η Γκίλι Γιόσκοβιτς.

Άλλοι έκλεισαν τα κινητά τους και σύρθηκαν ανάμεσα στους θάμνους, κάποιοι έκαναν λόγο για «ταινία τρόμου με διάρκεια τεσσάρων με πέντε ωρών».

Γιατρός που έφτασε στο σημείο δήλωσε στο κρατικό Kan News ότι είδε τουλάχιστον 200 σορούς στην περιοχή. «Ήταν σφαγή. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Ήταν σχεδιασμένη ενέδρα. Καθώς ο κόσμος έβγαινε από τις εξόδους, τρομοκράτες τους περίμεναν και άρχισαν να τους πυροβολούν. Ήξεραν ότι υπήρχαν 3.000 άτομα στο φεστιβάλ, είχαν πληροφορίες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ