- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πέθανε ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο
Είχε συλληφθεί στις αρχές του 2023 έπειτα από 30 χρόνια φυγοδικίας
Ιταλία: Πέθανε ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο
Ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, πέθανε τα ξημερώματα στις φυλακές της πόλης Λ' Ακουίλα στην Ιταλία.
Ο 62χρονος αρχιμαφιόζος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Παλέρμο της Σικελίας, έπειτα από 30 χρόνια φυγοδικίας και έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου σε προχωρημένο στάδιο.
Παρά τις εκκλήσεις των εισαγγελέων να συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη, είχε αρνηθεί επανειλημμένα να αποκαλύψει τα μυστικά του.
Υπό την ηγεσία του, η ιταλική μαφία εξασφάλισε τεράστια χρηματοοικονομική εξουσία. Δεν δίστασε να διατάξει τν δολοφονία μικρών παιδιών, για να «τιμωρήσει» μετανοημένους μαφιόζους που είχαν αποφασίσει να στηρίξουν την προσπάθεια της δικαιοσύνης.
Επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, ο Μεσσίνα Ντενάρο -αρχικά μαζί με τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο- είχε τον απόλυτο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών της Κόζα Νόστρα, σε συνεργασία με μαφίες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και με την Ντράνγκετα, την μαφία της Καλαβρίας.
Mεταξύ άλλων, ήταν ο εντολοδότης των δολοφονιών δύο δικαστικών – σύμβολα του αγώνα κατά της μαφίας – του Τζοβάνι Φαλκόνε και του Πάολο Μπορσελίνο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη Σικελία το 1992.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Οι μεγάλες αποφάσεις μετατίθενται για αργότερα
Τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.