Κοσμος

Έφηβος στη Γαλλία συνελήφθη επειδή απείλησε τρανσέξουαλ μαθητή

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την σύλληψή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LGBTQ+
© Unsplash

Γαλλία: Έφηβος συνελήφθη επειδή απείλησε τρανσέξουαλ μαθητή - Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την σύλληψή του

Η γαλλική κυβέρνηση υπερασπίστηκε τη σύλληψη ενός έφηβου αγοριού στη μέση του μαθήματος, επειδή ισχυρίστηκε ότι εκφοβίζει έναν τρανσέξουαλ συμμαθητή του, μια σπάνια κίνηση που εξόργισε πολλούς μαθητές και γονείς, παρά την ευρεία υποστήριξη για την πάταξη της παρενόχλησης.

Στο 14χρονο αγόρι φορέθηκαν χειροπέδες και απομακρύνθηκε από την τάξη του στο προάστιο Alfortville του Παρισιού τη Δευτέρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η σύλληψη έγινε «σε συμμόρφωση» με τις πολιτικές κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς και είχε ως στόχο να στείλει «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» στους μαθητές που εκφοβίζουν.

«Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουμε τέλος σε αυτή τη μάστιγα της παρενόχλησης, είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε. Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η απόφαση για τη σύλληψη του αγοριού βασίστηκε στη «φύση των εξαιρετικά σοβαρών απειλών που απαιτούσαν επείγουσα κράτηση».

Το φερόμενο ως θύμα, το οποίο φοιτά σε διαφορετικό σχολείο από τους θύτες, στοχοποιήθηκε με σχόλια όπως «Θα σου κόψουμε το λαιμό» και «Πήγαινε να πεθάνεις, πήγαινε να αυτοκτονήσεις».

Στο σχολείο του αγοριού, οι γονείς και οι συμμαθητές του σοκαρίστηκαν από τη σύλληψη, ρωτώντας γιατί δεν μπορούσε να γίνει μετά τη λήξη της σχολικής ημέρας.

«Είναι ακόμα ένας έφηβος, ένας ανήλικος», δήλωσε η Lamia, η 39χρονη γονέας ενός μαθητή. «Πραγματικά δεν είναι φυσιολογικό ... παρόλο που είμαι εναντίον αυτού που συνέβαινε».

Ένας 14χρονος μαθητής που ήταν μάρτυρας της σύλληψης δήλωσε στο AFP ότι «ο διευθυντής χτύπησε και μας είπε ότι γίνεται σύλληψη. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα και του έπιασαν τα χέρια ... και του φόρεσαν χειροπέδες».

«Νόμιζα ότι ήταν αδύνατον να μπει η αστυνομία σε μια τάξη», πρόσθεσε. «Ήμασταν σοκαρισμένοι, κάποιοι γελούσαν νευρικά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ