- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Κίνα: Χωρίς Ίντερνετ από τα κινητά τους οι ανήλικοι τη νύχτα
Σύμφωνα με μία νέα νομοθεσία κατά του εθισμού
Κίνα: Σύντομα οι ανήλικοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ από τα κινητά τους στη διάρκεια της νύχτας - Χρονικοί περιορισμοί και κατά τη διάρκεια της ημέρα στους εφήβους
Οι κάτω των 18 ετών στην Κίνα δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση τη νύχτα στο Ίντερνετ μέσω του smartphone τους και ο χρόνος που θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι στη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστεί, σύμφωνα με μία νέα νομοθεσία κατά του εθισμού που παρουσιάσθηκε σήμερα.
Βάσει των περιορισμών αυτών, οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 2 Σεπτεμβρίου έπειτα από δημόσια διαβούλευση, κανένας ανήλικος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω φορητού τερματικού από τις 22:00 ως τις 06:00 το πρωί.
Εξάλλου θα τεθεί επίσης σε εφαρμογή ένα σύστημα για να περιορισθεί η ημερήσια χρονική διάρκεια της σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω των smartphones: οι έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούν να είναι συνδεδεμένοι δύο ώρες, έναντι μόλις 40 λεπτών για τα παιδιά κάτω των 8 ετών.
Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου: Στόχος η δημιουργία υγιούς ιντερνετικού περιβάλλοντος
Αυτοί οι νέοι κανόνες, οι οποίοι προτάθηκαν από την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου και θα τεθούν σε εφαρμογή με τεχνικά μέσα, είναι από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο στον τομέα αυτό. Οι γονείς θα μπορούν πάντως να τους απενεργοποιούν, αν το επιθυμούν.
Σύμφωνα με την κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν «να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιές ιντερνετικό περιβάλλον για τους ανηλίκους», έπειτα και από άλλα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια για «να μειωθεί ο εθισμός των ανηλίκων στο Ίντερνετ».
Η Κίνα έχει δημοσιοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολυάριθμους κανόνες προς την κατεύθυνση αυτή.
Από το 2021, περιορίζει το χρόνο που μπορούν να περνούν την ημέρα τα παιδιά παίζοντας στο διαδίκτυο. Είχε επίσης παγώσει τις εγκρίσεις νέων βιντεοπαιγνιδιών για εννέα μήνες, προκαλώντας αναταραχή σε πολυάριθμες επιχειρήσεις του τομέα - μεταξύ των οποίων η γιγάντια κινεζική Tencent.
Η σημερινή ανακοίνωση προκάλεσε την πτώση στο χρηματιστήριο κινεζικών επιχειρήσεων του ιντερνετικού τομέα.
Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Tencent (βιντεοπαιγνίδια, πλατφόρμες μηνυμάτων και διαδικτυακών πληρωμών) έχασε σχεδόν 3% και η μετοχή της Baidu (μηχανή αναζήτησης, τεχνητή νοημοσύνη) έχασε 3,75%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.