Κοσμος

Μυστήριο με 14χρονη που εμφανίστηκε μετά από 4 χρόνια εξαφάνισης

Το FBI ερευνά τι της συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: 14χρονη εξαφανίστηκε πριν 4 χρόνια και εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα
© YouTube

ΗΠΑ: 14χρονη που εμφανίστηκε μετά από 4 χρόνια εξαφάνισης - Παραμένει άγνωστο τι της συνέβη

Ένα κορίτσι από την Αριζόνα, που εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα λίγες μέρες πριν από τα 15α γενέθλιά της πριν από τέσσερα χρόνια, βρέθηκε ασφαλές μακριά από την πόλη που είχε εξαφανιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλίσια Ναβάρο, σήμερα 18 ετών, μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα σε μια μικροσκοπική πόλη της Μοντάνα, 40 μίλια από τα καναδικά σύνορα, και αναγνωρίστηκε ως η έφηβη που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη τον Σεπτέμβριο του 2019, ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκλέντεϊλ. «Η Αλίσια Ναβάρο εντοπίστηκε», δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δημόσιας ασφάλειας του Γκλέντεϊλ Χοσέ Σαντιάγκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ασφαλής, υγιής και ευτυχισμένη».

Βέβαια, παραμένει ασαφές πώς η έφηβη ταξίδεψε περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα σε μια μικρή πόλη στα σύνορα με τον Καναδά και αν έμενε με κάποιον.

Η μητέρα της λέει τώρα πως η επανεμφάνιση της κόρης της είναι η απόδειξη ότι «θαύματα γίνονται», καθώς παρότρυνε τα μέλη των οικογενειών άλλων αγνοουμένων να ελπίζουν. Η Ναβάρο δεν είχε νέα της από τότε που έφυγε από το σπίτι της τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Σεπτεμβρίου 2019, ενώ οι γονείς της κοιμόντουσαν.

Συνεχίζεται η έρευνα γύρω από τα αίτια εξαφάνισης του κοριτσιού

Την ίδια ώρα, το αστυνομικό τμήμα συνεχίζει να διερευνά την υπόθεση με τη βοήθεια του Γραφείου Αστυνόμων των ΗΠΑ και του FBI.

«Θα ήθελα να ζητήσω υπομονή, όχι μόνο για εμάς ως αστυνομικές αρχές σε αυτή την έρευνα, αλλά και υπομονή για την Αλίσια και την οικογένειά της», δήλωσε την Τετάρτη ο υπαστυνόμος Σκοτ Γουέιτ, του αστυνομικού τμήματος του Γκλέντεϊλ. «Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι περνάει, ψυχικά, συναισθηματικά, καθώς και η οικογένειά της, και όσο κι αν θα θέλαμε να πούμε ότι αυτό είναι το τέλος, αυτό είναι πιθανώς μόνο η αρχή του πού θα πάει αυτή η έρευνα» πρόσθεσε.

Η Nαβάρο εξαφανίστηκε, αφήνοντας στη μητέρα της ένα χειρόγραφο σημείωμα στο δωμάτιό της, στο οποίο έλεγε ότι θα επέστρεφε στο σπίτι.

Λίγες ημέρες πριν, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως η Arizona Republic, το κορίτσι είχε ζητήσει από τη μητέρα της αν μπορούσε να μείνει σπίτι και να μην πάει σχολείο. Η μητέρα συμφώνησε, θεωρώντας ότι η κόρη της είχε άγχος για την έναρξη των μαθημάτων. Το δίδυμο μητέρα-κόρη πέρασε στη συνέχεια την επόμενη ημέρα επισκεπτόμενο ένα εργοστάσιο σοκολάτας και η κόρη φαινόταν χαρούμενη.

Εκείνο το βράδυ όμως, η Ναβάρο ρώτησε τη μητέρα της τι ώρα θα πήγαινε για ύπνο και έφυγε από το σπίτι όταν εκείνη κοιμόταν.

Η μητέρα υποψιάστηκε ότι η Αλίσια μπορεί να είχε απαχθεί από κάποιον που γνώρισε σε διαδικτυακά παιχνίδια. «Είμαι περισσότερο από 90% σίγουρη ότι η κόρη μου γνώρισε αυτό το άτομο στο Διαδίκτυο», υποστήριξε τότε.

Τώρα, η μητέρα δήλωσε σε ένα βίντεο στο Facebook πως αισθάνεται απλώς ανακούφιση.

«Θέλω, πρώτα απ' όλα, να δώσω δόξα στον Θεό για την απάντηση στις προσευχές μου και για αυτό το θαύμα. Για όλους όσοι έχουν αγνοούμενους αγαπημένους τους, θέλω να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπόθεση ως παράδειγμα ότι γίνονται θαύματα και να μη χάνετε ποτέ την ελπίδα και να αγωνίζεστε πάντα» ανέφερε.

Alicia Navarro: Missing Arizona teen found safe years after disappearance

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ