Κοσμος

«Το άγγιγμα ήταν ρομαντικό»: Ο Kevin Spacey αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Όσα είπε ο ηθοποιός στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kevin Spacey
© EPA / ANDY RAIN

Kevin Spacey: Άρνηση των κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση στην απολογία του ηθοποιού

Ο ηθοποιός Kevin Spacey αρνήθηκε τις 12 κατηγορίες που του αποδίδονται για σεξουαλικά αδικήματα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Southwark Crown Court του Λονδίνου, υποστηρίζοντας ότι το να αγγίξει τον κατήγορό του ήταν «στο μυαλό μου ρομαντικό». 

Σύμφωνα με το BBC, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ξεκίνησε την απολογία του κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή και στην καριέρα του, λέγοντας αστειευόμενος ότι η μητέρα του έλεγε πως άρχισε να παίζει θέατρο με το που γεννήθηκε, πριν αναφερθεί στα αδικήματα για τα οποία καταγγέλλεται. Ο ηθοποιός περιέγραψε τη σχέση που είχε με έναν από τους καταγγέλλοντες ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ», προσθέτοντας πως «έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα».

Στην ερώτηση αν ήταν φλερτ, ο Kevin Spacey απάντησε «ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω». Σε ένα άλλο σημείο, ο ίδιος είπε ότι θεωρούσε «ρομαντισμό» τα αγγίγματα. Αναφερόμενος στις χειρονομίες του επισήμανε πως δεν ήταν βίαιες, ούτε επιθετικές. «Ήμουν ευγενικός και στο μυαλό μου ήταν ρομαντικό» είπε, ενώ ισχυρίστηκε πως σταμάτησε να αγγίζει τον καταγγελλόμενο ακριβώς όταν εκείνος τού ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο.

Σχετικά με τις καταγγελίες από έναν άλλο άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί ότι τον θώπευσε στα γεννητικά όργανα με μεγάλη ένταση, ο Kevin Spacey είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, σε κανέναν. Έκανε λόγο για «τρέλα» και επέμεινε πως «δεν συνέβη ποτέ». «Δεν είπα ποτέ αυτά που λέει ότι είπα και δεν θα τα έλεγα ποτέ σε κανέναν, στη ζωή μου», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κέβιν Σπέισι δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην υποκριτική εάν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες

Έτοιμος να επιστρέψει στην υποκριτική δηλώνει ο Κέβιν Σπέισι, όταν και εάν απαλλαγεί από τις καταγγελίες περί σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν γίνει σε βάρος του.
Ο Κέβιν Σπέισι ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός είπε ότι αυτή τη στιγμή «αντλεί δυνάμεις» από συναντήσεις με θαυμαστές του στον δρόμο. Την ίδια ώρα, επέκρινε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προσθέτοντας: «Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να με μετατρέψουν σε τέρας, αλλά από τον κόσμο, δεν έχω δει τίποτα άλλο εκτός από στοργή».

Ο Κέβιν Σπέισι κατηγορήθηκε πρώτη φορά για επίθεση από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, τον Οκτώβριο του 2017. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κέβιν Σπέισι δεν επιτέθηκε σεξουαλικά στον Ραπ. Στο κατηγορητήριο ο Ραπ υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ηθοποιό, όταν ήταν 14 ετών και ο Σπέισι ήταν 26 και διεκδίκησε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων. «Μόλις διεξάγεται εξονυχιστικός έλεγχος, αυτά τα πράγματα καταρρέουν» είπε ο Σπέισι στο Zeitmagazin. «Αυτό συνέβη στη δίκη του Ραπ και αυτό θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση» πρόσθεσε. Ο Κέβιν Σπέισι διευκρίνισε ότι ακόμα «δεν είναι έτοιμος να μιλήσει» για τις κατηγορίες εναντίον του.

«Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Και ακόμα κι αν αυτός ο λόγος δεν εμφανιστεί αμέσως ή τα πράγματα δεν επιλυθούν αμέσως, τελικά όλα έχουν νόημα», δήλωσε ο Κέβιν Σπέισι.

Με πληροφορίες από BBC / SKAI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ