Κοσμος

Μυστήριο με την τοποθεσία Πριγκόζιν: «Ασυνήθιστη σιωπή στα κοινωνικά του δίκτυα»

Ποια είναι η τελευταία φωτογραφία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανταρσία της Βάγκνερ: Μυστήριο με την τοποθεσία Πριγκόζιν 
© Twitter

Ανταρσία της Βάγκνερ: Άγνωστη η τοποθεσία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Άγνωστη παραμένει τις τελευταίες ώρες η ακριβής τοποθεσία όπου βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Αφότου έγινε γνωστό ότι αποχώρησε για τη Λευκορωσία μετά τη συμφωνία με τον ηγέτη της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για παύση της προέλασης προς τη Μόσχα, δεν είναι γνωστό ακόμη εάν έχει φτάσει στο Μινσκ.

Σύμφωνα με το BBC, οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα του Πριγκόζιν είναι ασυνήθιστα «ήσυχοι», ενώ και το Telegram της οργάνωσης Wagner φαίνεται να έχει σωπάσει.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου βίντεο έδειξαν τη στιγμή που ο αρχηγός της Wagner μπήκε σε αυτοκίνητο για να φύγει από την πόλη του Ροστόφ προς το αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στη Λευκορωσία.

Πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

Την ίδια ώρα, στήριξη στη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φάνηκε να παρέχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν με σχόλιά του που βιντεοσκοπήθηκαν πριν την ανταρσία της Wagner του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αλλά δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα εκπληρωθούν. Ο Πούτιν είπε μάλιστα ότι ξεκινά και τελειώνει τη μέρα του έχοντας διαρκώς στο μυαλό του ως προτεραιότητα την «επιχείριση» στην Ουκρανία.

«Λοιπόν, φυσικά, δίνω πρωταρχική προσοχή. Η μέρα αρχίζει και τελειώνει με αυτό», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για συναντήσεις, και συναντήσεις, και τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις.

Η «πορεία της δικαιοσύνης» του Πριγκόζιν είχε, κατά δήλωσή του, ως στόχο την εκπαραθύρωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, εναντίον του οποίου καταφέρεται εδώ και αρκετό διάστημα. Νωρίτερα στρατιωτικοί αναλυτές διερωτόντουσαν κατά πόσον ο Σοϊγκού θα παραμείνει στο πόστο μετά τη συμφωνία με τη Wagner για τον τερματισμό της ανταρσίας.

O Πούτιν θα προεδρεύσει την ερχόμενη εβδομάδα τακτικής συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ