- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ θέλει να γίνει «υπερδύναμη» στην τεχνητή νοημοσύνη και τον αυτόνομο πόλεμο
Με τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου οργανισμού στρατιωτικής ρομποτικής
Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ποντάρει στην τεχνητή νοημοσύνη προβλέποντας «επανάσταση στο πεδίο της μάχης».
Το Ισραήλ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική του ικανότητα ώστε να γίνει «υπερδύναμη» στην τεχνητή νοημοσύνη (TN), δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, προβλέποντας εξελίξεις στον αυτόνομο πόλεμο και βελτιστοποιημένη λήψη αποφάσεων μάχης.
Τα βήματα για εκμετάλλευση των ραγδαίων εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου οργανισμού στρατιωτικής ρομποτικής στο υπουργείο, και προϋπολογισμό ρεκόρ για σχετική έρευνα και ανάπτυξη φέτος, δήλωσε ο στρατηγός εν αποστρατεία Εγιάλ Ζαμίρ.
«Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως την επόμενη επανάσταση στη μορφή του πολέμου στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Ζαμίρ στη Herzliya Conference, ένα ετήσιο διεθνές φόρουμ για την ασφάλεια.
Κατονόμασε τον Παραγωγικό Προεκπαιδευμένο Μετασχηματιστή (Generative Pre-trained Transformer - GPT) και τη Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial General Intelligence - AGI) ως τους κλάδους βαθιάς μάθησης που συζητούνται από πολιτικές βιομηχανίες τεχνητής νοημοσύνης οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν εντέλει στρατιωτικές εφαρμογές.
Αυτές, είπε ο Ζαμίρ, περιλαμβάνουν ενδεχομένως «την ικανότητα μιας πλατφόρμας να πλήττει κατά σμήνη ή συστημάτων μάχης να επιχειρούν ανεξάρτητα, την ικανότητα να συγχωνεύονται δεδομένα και να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις, σε κλίμακα μεγαλύτερη από ποτέ».
Το υπουργείο αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς για τη χρηματοδότηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ορισμένα από τα αυτόνομα συστήματα που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Το 2021, ανέφερε πως ρομποτικά τζιπ επιτήρησης θα βοηθούσαν τις περιπολίες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτό τον μήνα, η κρατική Israel Aerospace Industries αποκάλυψε ένα αυτόνομο υποβρύχιο συλλογής πληροφοριών, το οποίο, είπε, έχει ήδη συμπληρώσει «χιλιάδες ώρες» σε επιχειρήσεις.
Ο Εγιάλ απέδωσε επιτεύγματα του Ισραήλ στον πόλεμο στον κυβερνοχώρο -που θεωρείται ευρέως πως έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων- σε «ορθή και έγκαιρη διάκριση των αμυντικών, οικονομικών, εθνικών και διεθνών διαστάσεων».
Παρομοίως, είπε, «η αποστολή μας είναι να μετατρέψουμε το κράτος του Ισραήλ σε μια υπερδύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη και να είμαστε στην καρδιά ενός πολύ περιορισμένου αριθμού παγκόσμιων δυνάμεων που βρίσκονται σε αυτό το κλαμπ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης της «Mocro Maffia» από την Αμβέρσα μέχρι τον Πειραιά
«Μέσα σε 5 λεπτά διαλύθηκαν όλα»
Δραματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης
Κορναρίσματα, λεωφορεία και τρίποδα στη μέση του δρόμου
341 οι αγνοούμενοι τουρίστες - Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής
Το περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ Νοαΐν της βόρειας Ισπανίας
Της επιδικάστηκαν 363.000 δολάρια σε αμοιβές
Η στήριξη στα παιδιά, στην LGBTQ+ κοινότητα και στο Black Lives Matter
Περισσότεροι υποψήφιοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον και η ιταλική Autistici/Inventati
Ο άνθρωπος που έκανε το χρέος μέρος της φιλοσοφίας του
«Είδα τη ζωή μου να χάνεται μέσα σε μια νύχτα και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», ανέφερε
Οι γιατροί προειδοποιούν
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και προχώρησε στην άμεση σύλληψή του αλλά και στην κατάσχεση του «όπλου»
Μαζί τους ο 7χρονος πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα 5χρονη Λίλιμπετ
«Η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της ιστορίας μέσω των ευσυνείδητων και ειρηνικών πολιτικών της»
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το μυστικό σχέδιο για περικοπές έως 60%
Το σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.