- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φτωχότεροι κατά 200 εκ. λίρες ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του μέσα σε 12 μήνες
Παραμένει ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το 10 της Ντάουνινγκ Στριτ
Βρετανία: Μειώθηκε ο πλούτος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του - Κατατάσσεται στην 275η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων της χώρας του
Ο πλούτος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του Ακσάτα Μούρθι μειώθηκε κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά με 529 εκατ. λίρες ο ίδιος συνεχίζει να μένει ανεπηρέαστος από την κρίση του κόστους διαβίωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το ζεύγος βρίσκεται τώρα στην 275η θέση, σύμφωνα με την κατάταξη Sunday Times Rich List, από την 222η θέση πέρυσι καθώς μειώθηκε η αξία της συμμετοχής τους στην Infosys, τον ινδικό κολοσσό της τεχνολογίας της πληροφορίας που ίδρυσε ο πατέρας της Μέρτι.
Ως πρωθυπουργός, ο Σούνακ δικαιούται ετήσιο μισθό περίπου 165.000 λιρών. Όταν έγινε πέρυσι πρωθυπουργός, το εισόδημά του αυξήθηκε από το επίπεδο του βουλευτή αλλά προφανώς όχι τόσο ώστε να ανακόψει τη μείωση του πλούτου του από τις 730 εκατ. λίρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πέρυσι στις 529 εκατ. λίρες το 2023.
Η περιουσία του τον έχει καταστήσει στόχο τακτικών επιθέσεων από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι δεν έχει επαφή με τους απλούς ανθρώπους σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί Βρετανοί γίνονται φτωχότεροι.
Ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10% και οι μισθοί δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών και να προκαλείται «κρίση του κόστους διαβίωσης», κάτι που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο Σούνακ έχει δεσμευθεί να μειώσει στο ήμισυ τον πληθωρισμό και να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ αλλά έχει δηλώσει ότι ο πλούτος του δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να τον κατηγορεί ο κόσμος.
«Νομίζω ότι στη χώρα μας κρίνουμε τους ανθρώπους όχι με βάση τον τραπεζικό τους λογαριασμό, τους κρίνουμε για τον χαρακτήρα και τις ενέργειές τους. Και ναι, είμαι πράγματι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση τώρα, αλλά δεν γεννήθηκα έτσι» δήλωσε πέρυσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.