- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φτωχότεροι κατά 200 εκ. λίρες ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του μέσα σε 12 μήνες
Παραμένει ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το 10 της Ντάουνινγκ Στριτ
Βρετανία: Μειώθηκε ο πλούτος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του - Κατατάσσεται στην 275η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων της χώρας του
Ο πλούτος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του Ακσάτα Μούρθι μειώθηκε κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά με 529 εκατ. λίρες ο ίδιος συνεχίζει να μένει ανεπηρέαστος από την κρίση του κόστους διαβίωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το ζεύγος βρίσκεται τώρα στην 275η θέση, σύμφωνα με την κατάταξη Sunday Times Rich List, από την 222η θέση πέρυσι καθώς μειώθηκε η αξία της συμμετοχής τους στην Infosys, τον ινδικό κολοσσό της τεχνολογίας της πληροφορίας που ίδρυσε ο πατέρας της Μέρτι.
Ως πρωθυπουργός, ο Σούνακ δικαιούται ετήσιο μισθό περίπου 165.000 λιρών. Όταν έγινε πέρυσι πρωθυπουργός, το εισόδημά του αυξήθηκε από το επίπεδο του βουλευτή αλλά προφανώς όχι τόσο ώστε να ανακόψει τη μείωση του πλούτου του από τις 730 εκατ. λίρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πέρυσι στις 529 εκατ. λίρες το 2023.
Η περιουσία του τον έχει καταστήσει στόχο τακτικών επιθέσεων από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι δεν έχει επαφή με τους απλούς ανθρώπους σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί Βρετανοί γίνονται φτωχότεροι.
Ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10% και οι μισθοί δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών και να προκαλείται «κρίση του κόστους διαβίωσης», κάτι που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο Σούνακ έχει δεσμευθεί να μειώσει στο ήμισυ τον πληθωρισμό και να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ αλλά έχει δηλώσει ότι ο πλούτος του δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να τον κατηγορεί ο κόσμος.
«Νομίζω ότι στη χώρα μας κρίνουμε τους ανθρώπους όχι με βάση τον τραπεζικό τους λογαριασμό, τους κρίνουμε για τον χαρακτήρα και τις ενέργειές τους. Και ναι, είμαι πράγματι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση τώρα, αλλά δεν γεννήθηκα έτσι» δήλωσε πέρυσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.