- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φτωχότεροι κατά 200 εκ. λίρες ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του μέσα σε 12 μήνες
Παραμένει ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το 10 της Ντάουνινγκ Στριτ
Βρετανία: Μειώθηκε ο πλούτος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του - Κατατάσσεται στην 275η θέση στη λίστα των πιο πλούσιων της χώρας του
Ο πλούτος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και της συζύγου του Ακσάτα Μούρθι μειώθηκε κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά με 529 εκατ. λίρες ο ίδιος συνεχίζει να μένει ανεπηρέαστος από την κρίση του κόστους διαβίωσης που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το ζεύγος βρίσκεται τώρα στην 275η θέση, σύμφωνα με την κατάταξη Sunday Times Rich List, από την 222η θέση πέρυσι καθώς μειώθηκε η αξία της συμμετοχής τους στην Infosys, τον ινδικό κολοσσό της τεχνολογίας της πληροφορίας που ίδρυσε ο πατέρας της Μέρτι.
Ως πρωθυπουργός, ο Σούνακ δικαιούται ετήσιο μισθό περίπου 165.000 λιρών. Όταν έγινε πέρυσι πρωθυπουργός, το εισόδημά του αυξήθηκε από το επίπεδο του βουλευτή αλλά προφανώς όχι τόσο ώστε να ανακόψει τη μείωση του πλούτου του από τις 730 εκατ. λίρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πέρυσι στις 529 εκατ. λίρες το 2023.
Η περιουσία του τον έχει καταστήσει στόχο τακτικών επιθέσεων από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν ότι δεν έχει επαφή με τους απλούς ανθρώπους σε μια περίοδο κατά την οποία πολλοί Βρετανοί γίνονται φτωχότεροι.
Ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10% και οι μισθοί δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών και να προκαλείται «κρίση του κόστους διαβίωσης», κάτι που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο Σούνακ έχει δεσμευθεί να μειώσει στο ήμισυ τον πληθωρισμό και να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.
Ο Σούνακ είναι ο πλουσιότερος ένοικος που είχε ποτέ το Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ αλλά έχει δηλώσει ότι ο πλούτος του δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να τον κατηγορεί ο κόσμος.
«Νομίζω ότι στη χώρα μας κρίνουμε τους ανθρώπους όχι με βάση τον τραπεζικό τους λογαριασμό, τους κρίνουμε για τον χαρακτήρα και τις ενέργειές τους. Και ναι, είμαι πράγματι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση τώρα, αλλά δεν γεννήθηκα έτσι» δήλωσε πέρυσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Mε αφορμή το περιστατικό στο δείπνο του Λευκού Οίκου
Η φάλαινα εξόκειλε στα παράλια της Γερμανίας - Η υγεία του θηλαστικού επιδεινώθηκε καθώς προσάραζε επανειλημμένα σε ρηχά νερά
Βίντεο καταγράφει στοχευμένη επίθεση σε εβραϊκή περιοχή, δύο τραυματίες σε σταθερή κατάσταση
Πολιτική και γκολφ συναντιούνται στο Doral
Νέα ένταση στις διμερείς σχέσεις
Νέα ρύθμιση ενισχύει ισότητα και εκπροσώπηση - Δυνατότητα εκχώρησης ψήφου σε συναδέλφους
Από το 2020, ο Τραμπ έχει καταθέσει τουλάχιστον εννέα αγωγές κατά μεγάλων εταιρειών μέσων ενημέρωσης
«Βραχνάς» η μεγάλη εξάρτηση από το πετρέλαιο
Βαρύτερη καταδίκη από το εφετείο της Σεούλ - Νέα επιδείνωση της θέσης του πρώην αρχηγού κράτους
Φόβοι για ουκρανική επίθεση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
Φρικτά βασανιστήρια και απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
Όταν η τηλεργασία μετατρέπει τις καφετέριες σε προσωρινά γραφεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.