Κοσμος

Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο και vintage Rolex

Είχε κατασκευαστεί το 1958 για επιστήμονες του CERN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rolex
Rolex © Unsplash

Rolex: Τιμή ρεκόρ για ένα σπάνιο και vintage κομμάτι - Είχε κατασκευαστεί το 1958 για επιστήμονες του CERN

Ένα σπάνιο ρολόι Rolex Milgauss πωλήθηκε έναντι ποσού ρεκόρ 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το λιγότερο δημοφιλές μοντέλο της ελβετικής εταιρείας.

Το πολυτελές αξεσουάρ, που κατασκευάστηκε το 1958 από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι γνωστό για την αντοχή του σε ισχυρά μαγνητικά πεδία και διαθέτει μαύρο καντράν με κηρήθρες, περιστρεφόμενη στεφάνη και δείκτη σε σχήμα κεραυνού.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τον οίκο Phillips, με την τελική τιμή να φτάνει τα 2,24 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, καθιστώντας το το ακριβότερο Milgauss που έχει πωληθεί ποτέ.

Ένα παρόμοιο ρολόι είχε πουληθεί από τον οίκο Christie's το 2013 έναντι 317.000 φράγκων, ενώ ένα δεύτερο πωλήθηκε από τον οίκο Phillips το 2022 έναντι 300.000 φράγκων.

Ο πλειοδότης που έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά απέκτησε το ρολόι εξ ονόματος της Rolex. Τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ασυνήθιστες για τις εταιρείες πολυτελών ρολογιών, οι οποίες αγοράζουν ρολόγια σε δημοπρασίες για να τα προσθέσουν στις συλλογές ή τα μουσεία τους.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας αποδεικνύει ότι οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστια ποσά για σπάνια και vintage ρολόγια σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τον Τόνι Τράινα, συντάκτη του περιοδικού Hodinkee που μίλησε στο Bloomberg. Η Rolex σταμάτησε την παραγωγή του Milgauss τον Μάρτιο.

Το αντιμαγνητικό ρολόι δημιουργήθηκε για επιστήμονες που εργάζονται σε εργαστήρια. Δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα μοντέλα της Rolex που είχαν κατασκευαστεί για δύτες, πιλότους ή αγωνιστές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το ερευνητικό άρθρο του Logan Baker, η Rolex κατασκεύασε το Milgauss ανταποκρινόμενη στο αίτημα επιστημόνων που εργάζονταν στο CERN. Αυτοί επιθυμούσαν ένα ανθεκτικό ρολόι που θα μπορούσε να εμφανίζει την ώρα με ακρίβεια, ακόμα και σε έντονα μαγνητικά πεδία. Έτσι, το πρώτο Milgauss κατασκευάστηκε από την Rolex το 1956.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.