- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Πράσινη Συμφωνία είναι το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης
Τα βήματα για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια περιέγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν
ΕΕ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Πράσινη Συμφωνία είναι το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης για μια ευημερούσα, υπεύθυνη και ανθεκτική οικονομία.
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία «είναι το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης για μια ευημερούσα, υπεύθυνη και ανθεκτική οικονομία», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Beyond Growth», στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα η ίδια σημείωσε ότι πρόκειται επίσης για πρόγραμμα με στόχο τον συστηματικό εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. «Μακροπρόθεσμα, μόνο μια βιώσιμη οικονομία μπορεί να είναι μια ισχυρή οικονομία.
Μόνο μια βιώσιμη οικονομία έχει τους πόρους για να επενδύσει σε ένα πιο υγιές και δίκαιο αύριο», επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Επίσης αναφέρθηκε εκ νέου στον «ενεργειακό εκβιασμό» του Κρεμλίνου.
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και μας ταρακούνησε βαθιά. Αλλά όχι μόνο εγγυηθήκαμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και προστατεύσαμε ευάλωτα νοικοκυριά και εταιρείες με τη συνεισφορά αλληλεγγύης από μεγάλους παρόχους ενέργειας, αλλά επιταχύναμε επίσης μαζικά τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», σημείωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν.
Τέλος υπογράμμισε ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία, σήμερα παράγουμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο παρά από το αέριο. Ενώ οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 1%, εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταφέραμε να μειώσουμε τις εκπομπές κατά 2,5% - παρά τον πόλεμο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.