Κοσμος

Νάπολη: Νεκρός γιος μαφιόζου από πυροβολισμούς στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα

Η αστυνομία ερευνά αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάπολη: Νεκρός γιος μαφιόζου από πυροβολισμούς στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα
EPA/ CIRO FUSCO

Ένας 26χρονος υπέκυψε στα τραύματά του από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στη διάρκεια του πάρτι που είχε στηθεί στη Νάπολη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο 26χρονος Βιτσέντζο Κοστάντζο έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς και περισσότερα από 100 άτομα τραυματίστηκαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ξέφρενων πανηγυρισμών στη Νάπολη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 33 χρόνια.

Γνωστός στις ιταλικές αρχές λόγω «σημαντικού» ποινικού μητρώου, ο 26χρονος ήταν ο γιος του Μαουρίτσιο Κοστάντζο, ο οποίος φέρεται να αποτελεί ηγετικό στέλεχος της ναπολιτάνικης μαφίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαμάχη μεταξύ των φατριών. Σύμφωνα με τη La Repubblica που επικαλείται πληροφορίες από την αστυνομία, τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι, επίσης από πυρά, στο νοσοκομείο Cardarelli.

Φίλοι και συγγενείς του θύματος βανδάλισαν το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα ο 26χρονος, ανέφεραν το ANSA και άλλα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία της Νάπολης ερευνούν αν σκοτώθηκε σκόπιμα από αντίπαλη φατρία ή αν οι πυροβολισμοί ήταν ατύχημα, καθώς σε πολλές πόλεις της νότιας Ιταλίας δεν είναι ασυνήθιστοι οι πυροβολισμοί στον αέρα στο πλαίσιο εορτασμών, σύμφωνα με τον Guardian.

«Το περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με τους εορτασμούς», δήλωσε ο νομάρχης της Νάπολης Κλαούντιο Παλόμπα στο δημόσιο ραδιόφωνο RAI, πριν γίνει γνωστή η ταυτότητα του θύματος.

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Γκαετάνπ Μανφρέντι, επανέλαβε τον ισχυρισμό αυτό δηλώνοντας στο Radio Anch'io ότι «αυτός ο θάνατος σχετίζεται με δυναμική που δεν έχει καμία σχέση με τους εορτασμούς, πιθανώς ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Τα πάρτι ξεκίνησαν αργά χθες, Πέμπτη (4/5), αφού η ομάδα της Νάπολι κέρδισε το πρώτο της πρωταθλημα μετά από 33 χρόνια μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Ουντινέζε. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων μια 20χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορτασμών στο Φραταμαγγιόρε, επαρχία της Νάπολης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ