Κοσμος

Καθησυχαστικός ο Τούρκος υπουργός Υγείας για την κατάσταση του Ερντογάν

Η ενημέρωση από τον Φαρετίν Κοτσά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν - Υπουργός Υγείας: «Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας έχουν περιορισθεί»
© EPA/ HOW HWEE YOUNG

Τουρκία - Ερντογάν - Υπουργός Υγείας: «Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί»

Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαρετίν Κοτσά.

«Τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί», διευκρίνισε ο Φαρετίν Κοτσά.

Σημειώνετια ότι σε μία προσπάθεια να διαλύσει τις φήμες που διαδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της ματαίωσης της παρουσίας του Ερντογάν σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, απαντώντας στις φήμες ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπέστη έμφραγμα, έγραψε στο Twitter:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του προέδρου @RTErdogan».

Παράλληλα, σε tweet, ο Ερντογάν δήλωσε χθες ότι «ξεκουράζεται στο σπίτι κατόπιν συμβουλής των γιατρών», ακυρώνοντας τρεις επισκέψεις στην κεντρική Ανατολία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ακύρωση της δια ζώσης παρουσίας του στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε και την διαδικτυακή του εμφάνιση, την ώρα που οργίαζαν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν ανέβαλε για τις 16:00 τη διαδικτυακή του παρουσία στα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 13:30.

Η τελετή των εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού του Ακούγιου, που κατασκευάσθηκε από τον ρωσικό κολοσσό Rosatom, είναι μια σημαντική για την εικόνα του Τούρκου προέδρου εκδήλωση, για την οποία ο Ερντογάν επεδίωξε την παρουσία και του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που επίσης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ