Κοσμος

«Η Αγία Σοφία συμβολίζει την επαναπροσέγγιση με τον πολιτισμό μας» λέει ο Ερντογάν

Τι δήλωσε σε εκδήλωση για το τέλος της νηστείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερντογάν - Αγία Σοφία: Συμβολίζει την επαναπροσέγγιση με τον πολιτισμό μας
© Alexandros Michailidis/SOOC

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Συμβολίζει την επαναπροσέγγιση με τον πολιτισμό μας

Αναφορά στην Αγία Σοφία έκανε σε εκδήλωση ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, σε δείπνο για το τέλος της νηστείας στην πόλη Ντενίζλι, σημείωσε σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Ακόμη και η αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αρκετή για να συμβολίσει τη διαδικασία επαναπροσέγγισης της χώρας μας με τις αξίες του πολιτισμού. Τις ευχάριστες αυτές εξελίξεις θέλουμε να τις μετατρέψουμε στον θεμέλιο λίθο μίας νέας ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα και το έθνος μας στην κορυφή» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αναμφίβολα, θα επιτύχουμε την άνοδο της χώρας μας με τη δύναμη που παίρνουμε από το Ιερό Κοράνιο. Στο διάβα της Ιστορίας, το έχουμε επιτύχει αυτό σε διάφορες γεωγραφίες κι εδώ και χίλια χρόνια στην Ανατολία και, Θεού θέλοντος, θα το ξαναεπιτύχουμε».

Παράλληλα, ο Ερντογάν φαίνεται ότι προσπαθεί όσο μπορεί να κερδίσει ψηφοφόρους λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υποσχέθηκε ακόμη και δωρεάν φυσικό αέριο σε όλους τους Τούρκους πολίτες. Πάντως η διαφορά στις δημοσκοπήσεις από τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου δεν μειώνεται όσο θα ήθελε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ