- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μη βιώσιμη η αποσύνδεση της Ευρώπης από την Κίνα
Στην ανάγκη εξισορρόπησης των σχέσεων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν
ΕΕ - Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η αποσύνδεση από την Κίνα δεν είναι βιώσιμη, επιθυμητή και πρακτική για την Ευρώπη - Ανάγκη εξισορρόπησης των σχέσεων.
Η ΕΕ έχει ζητήσει επανειλημμένα «ειρήνη» και «σταθερότητα» στα στενά της Ταιβάν, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπογραμμίζοντας ότι στέκεται «σθεναρά ενάντια σε οποιαδήποτε μονομερή αλλαγή του status quo, ιδίως με τη χρήση βίας».
Επίσης η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι η αποσύνδεση από την Κίνα «σαφώς δεν είναι βιώσιμη, επιθυμητή ή ακόμη και πρακτική για την Ευρώπη».
«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για την απομάκρυνση ορισμένων σημαντικών και ευαίσθητων σημείων της σχέσης μας», προσέθεσε.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε ότι το σημείο που έθεσε στο Πεκίνο κατά την επίσκεψή της είναι ότι η ΕΕ δεν θέλει να διακόψει τους «οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτικούς και επιστημονικούς δεσμούς. Έχουμε πολλούς ισχυρούς δεσμούς και η Κίνα είναι ζωτικός εμπορικός εταίρος - το εμπόριο μας αντιπροσωπεύει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ την ημέρα».
Επιπροσθέτως η ίδια τόνισε την επείγουσα ανάγκη η ΕΕ να εξισορροπήσει εκ νέου τη σχέση της με το Πεκίνο «με βάση τη διαφάνεια, την προβλεψιμότητα και την αμοιβαιότητα. Αυτό που θέλουμε είναι η Κίνα να σέβεται τους ίσους όρους ανταγωνισμού όσον αφορά την πρόσβαση των εταιρειών μας στην κινεζική αγορά, να σέβεται τη διαφάνεια».
«Η ξεκάθαρη αξιολόγηση των ενεργειών και της κατεύθυνσης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος - στην πραγματικότητα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών του με τη Ρωσία του Πούτιν και της στάσης του απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία - αποτελεί προϋπόθεση για τη σημερινή συζήτηση (στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μια προσέγγιση που θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές μας επιταγές και στις επιταγές εθνικής ασφάλειας», ανέφερε τέλος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.