- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Διέκοψαν ομιλία του Μακρόν στην Ολλανδία με συνθήματα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης (βίντεο)
Ανήρτησαν και πανό
Στην Ολλανδία βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν - Νεαροί διέκοψαν ομιλία του - Διαμαρτυρίες για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
Μετ' επεισοδίων ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Ολλανδία, όπου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χάγη, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Nexus, υποχρεώθηκε να σταματήσει για λίγη ώρα να ομιλεί όταν νεαρά άτομα από το ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος και να ξεδιπλώνουν πανό τα οποία έγραφαν στα αγγλικά «Νομίζω ότι χάσαμε κάτι: πού είναι η γαλλική δημοκρατία;», «παρακάμψατε ξανά τη Βουλή», «δεν τηρείται η σύμβαση για το κλίμα», «πότε θα ακούσετε τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο δρόμο;» κ.α.
Ο Γάλλος πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τα άτομα που διέκοψαν την ομιλία του και τα οποία η ολλανδική αστυνομία απομάκρυνε από την αίθουσα, είπε πως «μπορώ να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις για το τι συζητάμε στη Γαλλία», ότι «η δημοκρατία είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να διαδηλώσει», αλλά και ότι «την ημέρα που θα πεις στον εαυτό σου πως όταν διαφωνείς με νόμο που έχει ψηφιστεί ή με ανθρώπους που έχουν εκλεγεί, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, θέτεις σε κίνδυνο τη δημοκρατία».
Here’s video of the Macron protests in The Hague pic.twitter.com/ujB9fiGSRy
— Danny Kemp (@dannyctkemp) April 11, 2023
Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου την Ολλανδία είναι η πρώτη αρχηγού του γαλλικού κράτους μετά το 2000. Ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδεύεται από επτά υπουργούς συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Οικονομίας Μπρούνο Λεμέρ.
Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει κρατικό δείπνο στο Βασιλικό Παλάτι στο Άμστερνταμ, καθώς και συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε.
Οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα «σύμφωνο για την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» το οποίο θα ενθαρρύνει τη διμερή συνεργασία στους τομείς των ημιαγωγών, της κβαντικής φυσικής και της ενέργειας. Μια αμυντική συμφωνία μέχρι το 2024 είναι επίσης στο τραπέζι.
Η Γαλλία είναι ο τρίτος πελάτης (8,1% των εξαγωγών το 2021) και ο όγδοος προμηθευτής (3,6% των εισαγωγών) της Ολλανδίας. Η Ολλανδία είναι ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής της Γαλλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.