- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμισθί ρόλο κατά του διαδικτυακού εξτρεμισμού αναλαμβάνει η πρώην Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, Τζασίντα Άρντερν
Θα επιλέξει επίσης τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο
Τζασίντα Άρντερν: Αμισθί ρόλο κατά του διαδικτυακού εξτρεμισμού αναλαμβάνει η πρώην Νεοζηλανδή πρωθυπουργός - Θα επιλέξει επίσης τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο
H πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν θα αναλάβει έναν ρόλο αμισθί συμμετέχοντας στις προσπάθειες της χώρας της κατά του βίαιου διαδικτυακού εξτρεμισμού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Παράλληλα, ο Βρετανός πρίγκιπας Ουίλιαμ την όρισε νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου που θα επιλέξει τους τελικούς υποψήφιους για ένα περιβαλλοντικό βραβείο, το Earthshot Prize.
Η Άρντερν παραιτήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο από την πρωθυπουργία, με μια αιφνιδιαστική απόφαση η οποία οδήγησε τον σύμμαχό της Κρις Χίπκινς στην εξουσία ως επικεφαλής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος.
Θα υπηρετήσει ως ειδική απεσταλμένη του Christchurch Call, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας την οποία ξεκίνησε η ίδια το 2019 και στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 κυβερνήσεις, πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με κοινό τους στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας και του εξτρεμιστικού και βίαιου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
Από επιθέσεις σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, τον Μάρτιο του 2019 σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι και 40 τραυματίστηκαν.
Ο δράστης, ο οποίος ήταν υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής, μετέδωσε τμήμα της επίθεσής του ζωντανά στο Facebook.
Το περιβαλλοντικό βραβείο, το οποίο ξεκίνησε να απονέμει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου το 2020, έχει στόχο την εξεύρεση λύσεων για τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μέσω νέων τεχνολογιών και ιδεών.
Η Άρντερν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Earthshot καθώς επιταχύνει τις διαδικασίες επιλογής των τελικών υποψηφίων για το βραβείο του 2023.
Τον περασμένο χρόνο πέντε νικητές έλαβαν από 1,24 εκατομμύριο δολάρια έκαστος σε μια τελετή στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ευγνώμων που η Άρντερν θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Earthshot.
Η Άρντερν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός παγκοσμίως όταν κέρδισε τις εκλογές το 2017 σε ηλικία 37 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρεμιέρα την 1η Απριλίου στις πλατφόρμες Disney+ και Hulu
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Κορνέλιους
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση – Απογοητευμένος δηλώνει ο Τραμπ
Για μία ακόμα φορά ο αμερικανός πρόεδρος αιφνιδίασε συμμάχους και αντιπάλους. Βρίσκονται σε βέρτιγκο για το πώς θα αντιδράσουν.
Οι πολίτες καλούνται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις
Τι ζητά η πλειοψηφία των Ιρανών, ο ρόλος της σιιτικής ούμμα και της Ρωσίας, και ποια είναι τα ενδεχόμενα
Βίντεο στα social media δείχνει drone να πλήττεται στον αέρα και να πέφτει φλεγόμενο
Ο πόλεμος στο Ιράν μέσα από αριθμούς
Η σελίδα χρησιμοποιεί μια έντονα ειρωνική και υπερβολικά πατριωτική γλώσσα
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Λονδίνο και Ουαλία - Στο στόχαστρο των αρχών δίκτυο ξένης παρέμβασης
Ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κύπρο - Φρεγάτες, F-16 και Patriot μετά το περιστατικό με ιρανικό drone
Το σκάφος επέστρεφε από άσκηση, μετά από πρόσκληση της Ινδίας
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
Συνδέει την ευρωπαϊκή πυρηνική αποτροπή της Γαλλίας με αγορές γαλλικού στρατιωτικού εξοπλισμού
Το σκάφος χτυπήθηκε από άγνωστης προέλευσης βλήμα ακριβώς πάνω από την ίσαλο γραμμή
Η Συνέλευση των Ειδικών πλησιάζει σε απόφαση, ενώ το Ισραήλ προειδοποιεί ότι ο διάδοχος θα είναι στόχος
«Το καθεστώς των μουλάδων είναι τελειωμένο και το ξέρει», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Ο Σάντσεθ μετατρέπει τη σύγκρουση με την Ουάσιγκτον σε εργαλείο πολιτικής επιβίωσης
Έκκληση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού μετά το πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο
Στήριξη του Παρισιού στη Μαδρίτη μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.