Κοσμος

Κρεμλίνο: «Τρομοκρατική ενέργεια» η δολοφονία του μπλόγκερ Τατάρσκι

Συνελήφθη μία γυναίκα ως ύποπτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη
Έκρηξη σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη © EPA/ ANATOLY MALTSEV

Έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη: Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια» τη δολοφονία Τατάρσκι - Αξιωματούχοι κατηγορούν το Κίεβο

Η δολοφονία του γνωστού Ρώσου στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι εχθές, Κυριακή (02.04) στην Αγία Πετρούπολη ήταν «μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επικαλούμενος τη ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την Ουκρανία με την επίθεση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ τόνισε ότι πρόκειται «για μια τρομοκρατική ενέργεια».

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος. «Βλέπουμε να γίνονται αρκετά σταθερά βήματα προς τη σύλληψη υπόπτων. Ας είμαστε υπομονετικοί και ας περιμένουμε τις επόμενες ανακοινώσεις από τις ειδικές υπηρεσίες, που εργάζονται πάνω στην υπόθεση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας συμμετείχαν στην προετοιμασία της επίθεσης, ενώ τόνισε ότι το Κίεβο στηρίζει τις τρομοκρατικές ενέργειες και ενδέχεται να κρύβεται πίσω από τον φόνο του Τατάρσκι.

Παράλληλα ο Πεσκόφ τόνισε ότι τα μέτρα ασφαλείας για την Γιορτή της Νίκης, στις 9 Μαΐου, θα είναι αυξημένα.

Σύλληψη μίας υπόπτου

Νωρίτερα η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συνελήφθη η Ντάρια Τρεπόβα, ύποπτη για τη δολοφονία του μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι.

Στο καφέ όπου βρισκόταν το θύμα εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστούν 32 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα σοβαρά.

Ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση, χωρίς να δώσει στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του. Σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την άλλη, έκανε λόγο για «εγχώρια τρομοκρατία» η οποία καταστρέφει τη Ρωσία.

Ο Τατάρσκι, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Μαξίμ Φομίν, είχε περισσότερους από 560.000 ακόλουθους στο Telegram και ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα, που υπερασπιζόταν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και συχνά κατηγορούσε τα ανώτερα στελέχη του ρωσικού στρατού.

Το TASS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, μετέδωσε ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη σε ένα μικρό αγαλματίδιο το οποίο δόθηκε στον Τατάρσκι κατά την ομιλία την οποία εκφώνησε στο καφέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ