Κοσμος

Κρέας αρκούδας, το νέο «hit» στους αυτόματους πωλητές της Ιαπωνίας

Πωλείται έναντι 16,50 δολαρίων ανά 250 γραμμαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρκούδα
© Unsplash

Ιαπωνία: Τεράστια απήχηση για τους αυτόματους πωλητές κρέατος αρκούδας - Πωλείται έναντι 16,50 δολαρίων ανά 250 γραμμαρίων

Η Ιαπωνία έχει προσθέσει στη μεγάλη «δεξαμενή» των αυτόματων πωλητών της ένα νέο μοντέλο που πουλάει φρέσκο κρέας αρκούδας - και το οποίο έχει αποδειχθεί απίθανη επιτυχία.

Το μηχάνημα έχει προσελκύσει μια σταθερή ροή πελατών από τότε που εγκαταστάθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το κρέας, το οποίο πωλείται προς 2.200 γιεν (13 λίρες/ 16,50 δολάρια) ανά 250 γραμμάρια, αποδεικνύεται δημοφιλές στους επιβάτες που αποβιβάζονται σε έναν κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Σεμπόκου, αλλά ο χειριστής έχει επίσης λάβει αιτήματα για παραδόσεις με αλληλογραφία από το Τόκιο, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά.

Το μηχάνημα, το οποίο διαφημίζει το περιεχόμενό του ως τοπική σπεσιαλιτέ, ήταν εφοδιασμένο με άγρια αρκούδα που σκοτώθηκε στην περιοχή και πωλούσε ένα μείγμα άπαχου και λιπαρού κρέατος, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Το κρέας προερχόταν από αρκούδες που αιχμαλωτίστηκαν στα βουνά από μέλη ενός τοπικού κυνηγετικού συλλόγου, στους οποίους επιτρεπόταν να σκοτώσουν έναν ορισμένο αριθμό κατά τη διάρκεια της ετήσιας κυνηγετικής περιόδου, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Ο αυτόματος πωλητής εμφανίστηκε τον Νοέμβριο, αφού το Soba Goro, ένα τοπικό εστιατόριο, εντόπισε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη κουζίνα ως τουριστική ατραξιόν.

Η κατανάλωση κρέατος αρκούδας είναι υψηλότερη στη βόρεια Ιαπωνία, όπου πωλείται σε κονσέρβες. Έχει μια ελαφρώς άγρια γεύση που κάποιοι την έχουν παρομοιάσει με το ελάφι και σερβίρεται συχνά σε στιφάδο.

«Το κρέας της αρκούδας έχει καθαρή γεύση και δεν σκληραίνει», δήλωσε εκπρόσωπος της Soba Goro στην εφημερίδα Mainichi.

Οι πανταχού παρόντες αυτόματοι πωλητές της Ιαπωνίας πωλούν χιλιάδες τρόφιμα, από βασικά είδη διατροφής όπως ζεστά και κρύα ποτά μέχρι βρώσιμα έντομα και χάμπουργκερ.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Συστημάτων Αυτόματης Πώλησης της Ιαπωνίας, ο αριθμός των μηχανημάτων έφτασε τα 5,6 εκατομμύρια το 2000 - ή ένα για κάθε 23 άτομα. Ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε λίγο πάνω από 4 εκατ. έως το 2020, αλλά η Ιαπωνία εξακολουθεί να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αυτόματων πωλητών ανά κάτοικο στον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ