Κοσμος

Τραμπ: «Θα τερμάτιζα τον πόλεμο στην Ουκρανία σε 24 ώρες, δεν σας λέω πως»

«Εύκολες οι διαπραγματεύσεις με Ζελένσκι και Πούτιν», δήλωσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
© Aris Oikonomou/SOOC

Ντόναλντ Τραμπ: H δήλωσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμφωνία του για τερματισμό του μέσα σε 24 ώρες

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να επιλύσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες», ωστόσο, δεν θέλησε να αποκαλύψει τον τρόπο που θα το έκανε. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τη Δευτέρα (27.3) στον παρουσιαστή του Fox News, Σον Χάνιτι. Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι εάν ο πόλεμος δεν τελειώσει μέχρι το τέλος των προεδρικών εκλογών του 2024 και επρόκειτο να επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο, θα είχε «μέσα σε μια μέρα» μια ειρηνευτική συμφωνία. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ίδιου, του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα ήταν «εύκολες».

«Αν δεν λυθεί, θα το λύσω σε 24 ώρες με τον Ζελένσκι και τον Πούτιν, και υπάρχει μια πολύ εύκολη διαπραγμάτευση να γίνει, αλλά δεν θέλω να σας πω τι γιατί τότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω», υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και συνέχισε σημειώνοντας ότι αν ο πόλεμος δεν τερματίσει μέχρι να έχουμε τις εκλογές, «θα είναι πιθανό να είμαστε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με αυτούς τους ηλίθιους που κάνουν αυτό που κάνουν. Θα έκαναν τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο να μοιάζουν με κέικ». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ακόμη ότι «τα πήγαινε πολύ καλά με τον Πούτιν» και ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ αν είχε επανεκλεγεί πρόεδρος το 2020.

Donald Trump: This investigation is unbelievable

Νέες καταγγελίες απ' τον Τραμπ για «ανάμιξη σε εκλογές» από «αλήτες» πριν από τις προεδρικές του 2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε βάρος του οποίου ενδέχεται να απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες επειδή φέρεται να εξαγόρασε το 2016 τη σιωπή μιας ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών, κατήγγειλε από την τηλεόραση χθες, Δεύτερα, το βράδυ «μια απάτη» και μια «ανάμιξη σε εκλογές» ενορχηστρωμένη από «αλήτες» πριν από τις προεδρικές του 2024.

Ο 76χρονος πρώην ένοικος του Λευκου Οίκου (2017-2021), ο οποίος ονειρεύεται να τον «ξανακατακτήσει» το Νοέμβριο του 2024, οφείλει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης και του εισαγγελέα του Μανχάνταν Άλβιν Μπραγκ σχετικά με τη φερόμενη καταβολή 130.000 δολαρίων στην ηθοποιό και σκηνοθέτιδα πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς.

Ενώ στον Τύπο κυκλοφορούσαν φήμες για πιθανή απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε το πρωί της 18ης Μαρτίου, με καταχώρισή του στο δικό του ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social και χωρίς την παραμικρή απόδειξη, πως επρόκειτο να «συλληφθεί» και να οδηγηθεί ενώπιον νεοϋορκέζικου δικαστηρίου στις 21 Μαρτίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ωστόσο τίποτε δεν συνέβη έκτοτε. Και η Αμερική εξακολουθεί αυτή την εβδομάδα να περιμένει αυτή την υποθετική απαγγελία κατηγοριών εναντίον ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ, η οποία, αν συνέβαινε, δεν θα είχε προηγούμενο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY