- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Διαδηλωτές απέκλεισαν το μουσείο του Λούβρου
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
Γαλλία: Διαδηλωτές απέκλεισαν το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι - Συνεχίζονται στη γαλλική πρωτεύουσα οι κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Συνδικαλιστές διαδηλωτές, οργισμένοι για την κίνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης χωρίς να υπάρξει τελική ψηφοφορία για το ζήτημα αυτό από το κοινοβούλιο, απέκλεισαν σήμερα το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, απογοητεύοντας πλήθη επισκεπτών.
Στο πλαίσιο ειρηνικής διαδήλωσης κατά των σχεδίων του Μακρόν να κάνει τους περισσότερους Γάλλους να εργάζονται επιπλέον δύο χρόνια, μέχρι την ηλικία των 64 ετών, ώστε να εξισορροπήσει το συνταξιοδοτικό προϋπολογισμό, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από τη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου. Ένα πανό έγραφε «Συνταξιοδότηση στα 60 – Να δουλεύουμε λιγότερο για να ζήσουμε περισσότερο».
Μια μεγάλη ουρά από απογοητευμένους τουρίστες βρισκόταν στην αυλή του Λούβρου.
«Κρίμα που δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», είπε ένας τουρίστας από την Αυστραλία, αλλά πρόσθεσε, «μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πολιτικούς λόγους».
🔴 EN DIRECT
— Libération (@libe) March 27, 2023
Réforme des retraites : le Louvre bloqué toute la journée par les agents du musée
Lire plus : https://t.co/Pxv8KCMd6u pic.twitter.com/kROZHH0RSh
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν από ένα 10ο γύρο πανεθνικών απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων και μετά τις βιαιότητες που σημειώθηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία αναφορικά με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε πως διεξάγει επιχείρηση για να εμποδίσει συγκεντρώσεις χωρίς σχετική άδεια μπροστά από το Κέντρο Πομπιντού, ένα άλλο σημαντικό μουσείο του Παρισιού.
Μία ξεναγός του Λούβρου βγήκε για να απευθυνθεί στους επισκέπτες. «Ελπίζουμε να κατανοείτε τους λόγους μας», τους είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.